ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är fyra hälsocaféer att besöka i Göteborg

Jesper Lögdahl · 30 Aug 2018
Uppdaterad 30 Aug 2018

Foto: Jesper Lögdahl


Det är ju omåttligt populärt att äta rätt och leva hälsosamt. Här är några tips på vart du ska gå om du vill äta med kvalité och dessutom toppa din hälsa.

klar

Artikellänk är kopierad

Jos, Kungsportsavenyn 23 & Lilla Kyrkogatan 3.

För två och ett halvt år sedan slog hälsokaféet Jos upp sina portar bredvid Domkyrkan mitt i stan. Och för ett och ett halvt år sedan öppnades systerkaféet på avenyn. Tanken var att samla allt från juicer till luncher under samma tak tillsammans med en matfilosofi som bygger på näringsrik, bra och tillgänglig mat. På menyn finns en stor variation av juicer, smoothiebowls, sallader och pokebowl. Så klart är det med vegansk touch där exempelvis mejeriprodukterna är utbytta mot sojaprodukter. Grönsakerna och frukten är så långt det går ekologiska, men det finns även exempelvis kyckling så du behöver inte vara helvego när du plockar ihop din sallad. Testa också deras shot. Den med ingefära, citron, gurkmeja och cayennepeppar kickar verkligen i gång dagen.

Syster Marmelad, Mariagatan 16Det här är inget kafé utan mer en kvarterskrog, men väl bra att tipsa om. Populärt bland vegetarianer och veganer och med en meny som bygger på rätter som är bra för kroppen. Så klart enbart ekologiska grönsaker och frukt i diverse olika former samt ekologiska viner och öl.

Eko juice bar, Friggagatan 25 A.Här kan du bland annat handla kallpressade juicer, smoothies och fruktsallader som går i linje med raw food-tänket. Inredning är Marrakech-influerad och medan du sitter här kan du även få en detoxkur som är skräddarsydd efter dina behov.

Gunnebo kaffehus & krog, Christina Halls väg.Om du tar dig till Gunnebo slott kan du både fika och äta på kaffehuset som ligger inhyst i slottets gamla tjänstebostad från 1700-talet. Grönsakerna på meny skördas i köksträdgårdarna och därför ändras av förklarliga anledningar menyn efter årstiden. Extremt kravmärkt i mysig miljö.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro