ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är Galaxy S4 – nya Iphone-dödaren

Johan Nylander · 15 Mar 2013
Uppdaterad 15 Mar 2013

Under ett spektakulärt event i New York City – hjärtat av Apples hemmamarknad – lanserade den sydkoreanska mobiljätten Samsung en snabbare, tunnare och lättare Galaxy-modell med ögonrörelsekontroll.

klar

Artikellänk är kopierad

– Samsung Galaxy S4 är ett genombrott jämfört med Galaxy S3, sa J.K. Shin, chef för Samsungs mobilbolag, till de tusentals åskådare som satt bänkade i Radio City Music Hall och ännu fler som följde eventet online på torsdagskvällen amerikansk tid.

Många av de nya funktionerna är uppseendeväckande och har tidigare inte funnits i andra mobiler. Man kan bland annat styra mobilen utan att röra skärmen.

Om du ser en video och tar bort blicken pausar filmen. Sedan startar den på samma ställa när du återvänder blicken.

Man kan scrolla och bläddra webbsidor genom att vrida lite på handleden. Genom att svepa handen framför skärmen kan man svara på samtal eller ändra musikspår.

– För pendlare på ett trångt tåg, eller alla de som helt enkelt gillar futuristisk teknik som förenklar livet, kommer de nya funktionerna hjälpa Samsung Galaxy S4 att sticka ut, säger telekomexperten Ernest Doku på uSwitch till BBC.

En annan nyhet är att man kan ta två bilder på samma gång. När man tar en bild med den bakre kameran kan man foto sig själv med den främre kameran och på så sätt bli inklippt i bilden.

Det finns också möjlighet att spela in ett ljudspår till bilderna. “Bland annat kan du ta en bild på en bebis och spela in hur den skrattar och du kan verkligen fånga ögonblicket – varje gång du tittar på bilden hörs bebisen skratta”, framhåller bolaget i ett pressmeddelande som radar upp en uppsjö tekniska funktioner.

Kameran har 13 megapixlar. Det kan jämföras med iPhone5 som har 8 megapixlar.

Kommentarerna lät inte vänta på sig. “En ny rockstjärna är född” skriver Fox News som också hyllade eventet: “Om Apple länge varit kända för att arrangera spektakulära events, så har Samsung bevisat att de inte är sämre”.

Teknikbloggen CNet framhåller att den stora skärmen och arsenalen av nya specialfunktioner nu särskiljer Galaxyn ännu mer från iPhone än tidigare.

Andra är mindre imponerade. Jan Dawson, telekomanalytiker på Ovum, säger till Reuters att de nya funktionerna bara är “gimmickar” och inte kommer påverka marknaden nämnvärt. Andra analytiker varnar för att de nya funktionerna är för många och för tekniska.

Oavsett, den nya telefonen kommer att finnas till salu via 327 operatörer i 155 länder. Galaxy S4 kommer finnas i handeln vid slutet av april.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro