ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är glada midsommarhälsningen – från polishundarna

Natalie Demirian · 23 Jun 2017
Uppdaterad 23 Jun 2017
Sjuan, Rollo och Kello.

Sjuan, Rollo och Kello. Foto: Facebook/Örebropolisen


Med varsin blomsterkrans på huvudet vill polishundarna Sjuan, Rollo och Kello i ett Facebookinlägg uppmana alla att ta det lugnt i trafiken.

klar

Artikellänk är kopierad

Midsommarhelgen brukar vara en av de värsta trafikhelgerna på året med många olyckor. Nu testar Örebropolisen ett nytt sätt att få bilisterna att ta det lugnt i trafiken – genom polisschäfrarna Sjuan, Rollo och Kello.

”Midsommar är en av de större ”trafikhelgerna” och då sker det också många olyckor. Det viktigaste är att komma fram så ta det lugnt; håll avståndet och håll hastigheten! Tänk också på att avstå från att köra fordon ”dagen efter”, det är inte värt det. Ta hand om varandra och lämna ingen ensam”, hälsar de tre hundarna i det populära Facebookinlägget.

– Det är tre patrullhundar som används till att spåra, söka gods och även som skydd för förarna. En av hundarna är dessutom utbildad till att söka narkotika, säger Maths Rupla, kommissarie vid hundenheten i Örebro, till Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro