ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Här är Googles nya Iphonedödare Pixel” – visas upp den 4 oktober

Aron Andersson · 28 Sep 2016
Uppdaterad 28 Sep 2016

Nästa vecka väntas Google presentera sin senaste mobil. Läckta bilder avslöjar att sökjätten sneglat på Iphone när företagets första premiummobil lanseras.

klar

Artikellänk är kopierad

Varumärket Nexus, som varit standard för Googles egna mobiltelefoner, fasas nu ut. Den 4 oktober lanseras nämligen Pixel, som är namnet på sökjättens nästa mobil.

► LÄS MER: Test: Iphone 7 och Iphone 7 Plus – så bra är Apples vattentåliga mobiler

Pixel ska, till skillnad från Nexus, ha designats i större utsträckning av Google. Företaget har tidigare låtit tillverkare som HTC och LG stå för designen. Även denna gång har Pixel tillverkats av HTC, men Google har enligt uppgift tagit ett större ansvar för telefonens utformning.

Pixel väntas släppas i två versioner, vanliga Pixel och Pixel XL, i ett upplägg som påminner mycket om hur Apple släpper sina Iphone-mobiler. Till skillnad från de tidigare Nexus-mobilerna, som haft lite lägre prislappar, så väntas Pixel och Pixel XL dessutom vara premiummobiler, med mer påkostad hårdvara.

Det innebär att telefonerna blir direkta konkurrenter till Iphone 7 och Iphone 7 Plus, liksom andra premiummobiler som Samsung Galaxy S7. 

►LÄS MER: Metro testar: Första intrycket av Iphone 7

Enligt uppgifter inför nästa veckas släpp har den mindre Pixel en 5-tumsskärm och Pixel XL en skärm på 5,5 tum. Bilder som nu läckt på mobilerna, via sajten Venturebeat, visar att de åtminstone från framsidan påminner en hel del om Iphone, med skillnaden att fingeravtrycksläsaren sitter på baksidan av Googles telefoner.

Mobilerna ska dessvärre, om uppgifterna stämmer, inte vara lika vattentåliga som Iphone 7 och Galaxy S7. Däremot har de sannolikt uttag för hörlurar.

På bilden ovan syns även nästa generations Chromecast, som gör det möjligt att strömma högupplöst video direkt till tv:n. Nyheten i Chromecast Ultra, som också visas nästa vecka, är att den har stöd för 4K-video.

►LÄS MER: Analys: Därför måste Apple ge Iphone hörlursuttaget tillbaka

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro