ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är Göteborgs bästa hotellbarer

Jesper Lögdahl · 15 Mar 2017
Uppdaterad 15 Mar 2017
Hotellbaren på Avalon är en av platserna som Jesper Lögdahl tipsar om.

Hotellbaren på Avalon är en av platserna som Jesper Lögdahl tipsar om. Foto: Avalon


Det finns inget bättre än att leka turist i sin egen stad och hänga med riktiga turister. Således är hotellbarer ett perfekt häng everyday of the week and twice on sunday, som vi brukar säga. Här är Jesper Lögdahls bästa tips.

klar

Artikellänk är kopierad

Hotel Clarion Post, Drottningtorget 10

Precis vid centralstationen ligger det gamla posthuset med en finfin bar i botten. En av stans längsta bardiskar känns det som och även om någon mäter och ger mig fel så spelar det ingen roll hur lång bardisken är egentligen. För det är ju inte därför vi går dit. Postbaren är en briljant plats att mötas på. Torsdag till lördag är det sköna dj:s på plats som spelar finfin musik till de goda drinkarna. Och så kan man göra en snabb get away till tåget om sällskapet inte håller måttet.

Hotel Bellora, Kungsportsavenyen 6Mitt på Avenyn ligger Bellora som i vår återigen öppnar upp sin Cielo Rooftop Bar där man kan sitta och njuta av stadens brus. Nu är det lite kallt för att sitta på takterrassen, dessutom är det som sagt stängt, men då passar Upstairs at Bellora bra för där finns det en varm brasa. Och mängder av Prosecco och Aperol Spritz så klart.

Heaven 23, Gothia Tower, Mässans gata 22Vi får ju ändå kalla toppbaren i Gothia Towers någon form av klassiker. Det pratas väldigt mycket om deras räkmacka, men strunta nu i den. Ta istället hissen upp och sätt dig ner och njut av utsikten, en god cocktail och eventuellt vänner om sådana finns att tillgå. Fredagar och lördagar gästas cocktailbaren av, förhoppningsvis, trevliga dj:s så stämningen burkar vara på topp.

Avalon, Kungstorget 9År 1982 släppte Roxy Music en fantastisk låt med samma namn som hotellet. Det har kanske inget med saken att göra, men det är värt att påpeka nu när ni går dit. Vid Kungsportsplatsen ligger denna hotellbar som är totalt White Guide-material och har fått deras utnämningar flera år i rad. Perfekt för den som lördagshoppat i det närliggande butiksklustret och vill avsluta, eller ta en paus, med en god drink.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro