ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är Göteborgs bästa kaféer

Jesper Lögdahl · 28 Apr 2017
Uppdaterad 28 Apr 2017
Café Husaren är en av ställena som Jesper Lögdahl inte tycker att man ska missa.

Café Husaren är en av ställena som Jesper Lögdahl inte tycker att man ska missa. Foto: Café Husaren


Här kommer tips på några av Göteborgs mest spännande och trevliga ställen där man vill ta sig både en tår och en påtår.

klar

Artikellänk är kopierad

Bar Centro, Kyrkogatan 31.Går du snabbt så kan du missa det här hålet i väggen. Espresson på detta ställe är fantastisk och stället kan väl kategoriseras som ett av stans trendigaste. Det är en kombo av både kafé och middagsbar så efter 18.00 kan du få i dig både god mat och gott vin. Och är du morgonpigg så slår de upp sina portar vid 06-rycket på morgonen.

Café Husaren, Haga Nygata 24.Om vi skulle dra i gång en tävling om vem som kan baka den största kanelbullen i typ hela världen så Husaren ligga bra till. Här är nämligen kanelbullen något mindre än en bilratt. Du kan ta med hela din familj och dela på en bulle. Alla kan snaska från varsin kant så kan ni mötas i mitten.

Kafé Magasinet, Tredje Långgatan 9.På tredje långgatan ligger detta välbesökta hak. I denna ruffiga lokal med flagnad färg på väggarna och total postindustri-aura kan du börja morgonen med en härligt frukost eller dyka in på eftermiddagen för en god kopp kaffe. Och senare på kvällen blir det här ett modernt ölkafé med gött häng och finfin musik i högtalarna.

Alkemisten kaffebar, Gustaf Dalénsgatan 14.I Kvillebäcken på Hisingen ligger stället som gör konst av kaffet och som rekommenderas av White Guide. Här är det ingen enkel snutkaffe inte utan här får du en kopp gjord med hantverkskärlek. Alkemisten strävar efter en så ekologisk produktion som möjligt och har i stort sett koll på vilken bonde som skördat bönan som de lägger i malen.

Crippas café, Kusttorget 1.Gillar du groddar och sånt? Då kan du få ditt lystmäte tillfredsställt på Crippas. På det här veganska kaféet kan du få finfina vegowraps och mackor, men även laktovegetarisk mat till ditt kaffe. Eller till din hantverksöl om du föredrar det. Det ligger på Kusttorget i Majorna och är perfekt om du samtidigt, till din gröna fika, vill lyssna på musik. Ägarna älskar nämligen musik. Då och då är det även livespelningar och dj:s på nämnda etablissemang.

Av Jesper Lögdahl, dj och Chefredaktör World in Property

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro