ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är Göteborgs bästa pizza

Sara Berndtsson · 26 Okt 2018
Uppdaterad 26 Okt 2018
Vem älskar inte pizza?

Vem älskar inte pizza? Foto: Pixabay


Här är några av Göteborgs bästa pizzerior du bara inte får missa. Det finns något för alla tillfällen och smaker. Fluffiga napolitanska, surdeg, veganskt, och den klassiska romerska pizzan, som är den vanligaste varianten.

klar

Artikellänk är kopierad

BOV

I en källare i Johanneberg finns det en gigantisk vedugn, en vinlista fylld av vilda viner, ett gäng unga pizza-perfektionister och plats för ungefär 25 gäster. Boka bord går inte, men skulle det vara kö är det värt väntan. Häng i den minimala baren med något i glaset eller spatsera Gibraltagatan upp och ner tills hungern gör dig knäsvag. Det som väntar är en fluffig, elastisk Napolitansk pizza gjord på väl utvalda råvaror. Det du får på tallriken kan du också köpa med dig hem i den anslutande lilla speceriaffären.

Öppettider: Tisdag-lördag 17-22.

Gibraltagatan 20, Johanneberg

Pizza Service

Detta är en av de allra första pizzeriorna i Göteborg med anor från 1975 och här har Alexander Tsimikas bakat pizza sedan tonårstiden, närmare bestämt i 39 år. Bra råvaror och enkelheten står i fokus med en meny som innehåller både klassiker som hawaii och gourmetvarianter med färsk pesto. Här är pommes på pizzan bannlyst och sås serveras med viss skepsis, allt för att förhöja smakerna istället för att gömma dem. Det är klassisk take away som gäller, vill du inte åka hem går det dock bra att äta direkt ur kartongen på en bänk utanför.

Öppettider: Måndag – stängt, tisdag-fredag 11-21, lördag 12-21, söndag 13-21.

Kalendervägen 2, Kortedala

Trattoria 21

Efter andra världskriget kom många Italienare till Gamlestaden för att arbeta på SKF. Italienska föreningen finns fortfarande kvar i kvarteret och på Trattoria 21 för de matarvet vidare på med den rutinerade pizzaiolo Emanuele Malgioglio. Här bakar han äkta napolitanska pizzor, gjorda enligt konstens alla regler i en riktigt het ugn, ja över 400 grader ska det vara. Helst ska pizzan ätas direkt när den kommer ut från ugnen, men det går också bra att ta med sig hem.

Öppettider: Måndag-tisdag 11-14, onsdag-torsdag 17-21, fredag-lördag 16-22, söndag 15-20.

Holländareplatsen 4, Gamlestaden

pil
Fler bra pizzaställen i Göteborg

Såklart finns det fler ställen där det serveras riktigt god pizza: Hotell Bellora på Kungsportsavenyn, Familjen Orrmyrs Totale, veganska pizzor på Breewers beer bar på tredje lång och Magasinsgatan där även granne Da Matteo serverar surdegspizzor till lunch.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Berndtsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro