ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är Göteborgs bästa sunkhak

Jesper Lögdahl · 2 Sep 2017
Uppdaterad 2 Sep 2017
Lilla London är en av haken som du inte ska missa.

Lilla London är en av haken som du inte ska missa. Foto: Lilla London/Facebook


En bra sunkpub är inte en sunkpub för att den är ohygienisk, utan för att den har humana priser och en avslappnad stämning. Här är Göteborgs bästa pubar.

klar

Artikellänk är kopierad

Lilla London, Vasagatan 41.Mitt på Avenyn ligger denna klassiker. Här går du ner baren och restaurangen och njuter. Även om det är mitt på dagen så kan man tro att det är mitt i natten eftersom det knappt finns några fönster i lokalen. Förvänta dig ett gäng härliga stammisar och en lång kväll. De stänger nämligen tidigast 03.00 nästan varje dag.

Sejdeln, Andra Långgatan 28.Här samlas det, som oftast, ett lite yngre klientel eftersom det är förvånansvärt billigt i baren. Ständigt mycket folk och ett härligt stim. Det är bara att pallra sig ner tycker jag. Väl värt ett besök för den som vill smälta in och andas ut utan att behöva tänka på någon annan än sig själv.

Västerhus, Karl Johansgatan 11.Den här sunkpärlan i Majorna bjuder på allt från karaoke till musikkvällar. Det har varit krog i det här gatuhörnet sedan 1920-talet, eller kanske tidigare, så det är väl upplöjd krogmark med andra ord. Kanonställe! Bara det att krogen vid ett tillfälle erbjöd öl för 20 kronor till de som delade ett event från deras facebook-sida säger väl allt.

Källarn, Vasagatan 8.Det är ju viktigt med erbjudanden på ett sunkhak. Det är liksom en del av grejen som kvalificerar ett ställe att hamna på den eftertraktade listan. På Källarn finns det gott om dessa. Här kan man exempelvis få en kebabtallrik och en bärs för strax över hundringen. Vem vill inte ha det?

City Kebab, Spannmålsgatan 20, Nordstan.Det här mina vänner ser, från gatan, ut som ett helt vanligt kebabställe. Men låt er inte luras. Gå förbi kebabmakarna och längre in i lokalen. Där finns det en pub som är typ gömd från insyn. Det är lite som under värsta förbudstiden. Kebabstället stänger 04.00 varje dag och puben 01.00. För bra för att vara sant.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro