ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är Göteborgs fem hetaste nattklubbar

Jesper Lögdahl · 20 Apr 2017
Uppdaterad 20 Apr 2017

Foto: IBL/Alamy


Straight outta clubbing! Här är tipsen till några av de roligaste, bästa och härligaste nattklubbarna i Göteborg!

klar

Artikellänk är kopierad

Yaki Da, Storgatan 47.Med nattklubbscheferna Stina Grape och Aron McFaul i spetsen är Yakiett helt eget kapitel i boken om Göteborgs nattklubbshistoria. Fyra våningar, fyra dj:s och flera barer. Här samlas alla. Vem du än är och var du än varit tidigare på kvällen så slutar natten på Yaki. Det är ett självklart val för den som vill gå hem i gryningen efter en underbar natt med kaffedrinkar, briljant musik och succésällskap. Till sist, tips från Doktor Lögdahl: Gå högst upp till restaurangen där barmästare Simon Gavik huserar. Han har alltid en spännande ny drink i innerfickan.

Gretas, Drottninggatan 35.Det här stället är Göteborgs äldsta gayklubb med, kanske, stadens gladaste gäster. Här samlas alla typer av partysugna människor och dansar benen av sig. Vill du ha hitarna med allt från 70-tal till schlager så ska du gå hit. Och för den som gillar lite mer modern musik finns det även gott om house, r´n´b och allt annat som inte är Carola-hits. Så ta på din allra glittrigaste fjäderboa, gå på Gretas och var som folk!

Park Lane, Kungsportsavenyen 36.Denna klassiska nattklubb högst uppe på Avenyn har haft ett ständigt flöde av festsuget klientel genom åren. Det var bland annat här som Håkan Hellström snubblade in och partade efter den sista konserten på Ullevi förra sommaren. Även Carl XVI Gustaf har varit här och druckit en gin och tonic (eller var det kanske tre?). Bland Park Lanes återkommande dj:s finns bland annat Peter Siepen och Niclas Jingryd. Så bered er på slagkraftig musik och ett hejdundrande party!

Pustervik, Järntorgsgatan 12.För den som vill ha en lite mer alternativ kväll så är Pustervik the place to be. Under en vanlig månad finns det soulklubbar, indieklubbar, houseklubbar och countryklubbar att välja och vraka mellan. Och ett outtömligt flöde av liveakter så klart. Ikväll, fredag, spelar bland annat Kaah på nämnda etablissemang.

8ight, Kungsportsavenyn 8.Sannolikt det senaste nattklubbstillskottet som sett gryningsljuset i Göteborg. På klubben längs paradgatan Avenyn ska det vara välstrukna skjortor och Gina Tricot-klänningar. De senaste klubbhitsen ekar ur högtalarna och drinkar serveras på löpande band. Det enda kruxet är att du behöver stå på gästlistan eller ha en bordsbokning för att komma in. Så tänk på det innan ni tar fram strykjärnet.

Jesper Lögdahl, dj & chefredaktör World in Property

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro