ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är hans miljonlön

Frida Sundkvist · 22 Jan 2013
Uppdaterad 23 Jan 2013

Foto: Scanpix


SVT-profilen Janne Josefsson har fått hård kritik för programmet om barnfattigdom i Sverige. Själv lyfter han miljonlön.

klar

Artikellänk är kopierad

Granskaren har blivit den granskade. Uppdrag Gransknings reporter Janne Josefsson har fått mycket kritik för programmet om barnfattigdom i Sverige. 

Programmet rapporterade att välgörenhetsorganisationer som Rädda Barnen och Majblomman har använt felaktiga siffror på hur många barn som faktiskt lever i fattigdom i Sverige. Själv lever SVT-reportern  i långt från fattigdom. I en chat på gp.se berättar Josefsson att hans lön på SVT ligger på runt en miljon kronor per år. Storleken på Janne Josefssons lön kan sticka i ögonen på många som anser att han svek de fattiga barnen i programmet. 

Metros krönikör Göran Greider går hårt åt SVT-profilen och skriver att det inte finns någon ursäkt för det "journalistiska bottennapp som Janne Josefsson gjorde sig skyldig till". Greider skriver vidare att "för vinklingens skull trollades hundratusentals barn som lever i ekonomisk utsatthet mer eller mindre bort".

Janne Josefsson försvarar sig från de många påhoppen.

– Jag menar att det är obehagligt att bli granskad. Det tycker jag själv. Men många i vår mediavärld idag spelar teater och låtsas vara så präktiga och goda. Men ska verkligen journalisterna vara så godtrogna? Det är inte bra för demokratin, skriver Janne Josefsson i chatten på gp.se.

klar

Artikellänk är kopierad

Frida Sundkvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro