ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är helgens stora avgöranden i esporten

Erik Glanell · 7 Dec 2018
Uppdaterad 7 Dec 2018
Faze Pubg-lag med David "Fuzzface" Tillberg Persson och CS:GO-giganterna Astralis kämpar båda om en titel i helgen.

Faze Pubg-lag med David "Fuzzface" Tillberg Persson och CS:GO-giganterna Astralis kämpar båda om en titel i helgen. Foto: Helena Kristiansson/ESL, Starladder


Det är i Stockholm det händer i helgen. Två ligor avslutas med finaler i S huvudstaden och även i Danmark rundas året av.

klar

Artikellänk är kopierad

ESL Pro League – CS:GO

Varken Ninjas in Pyjamas eller Fnatic lyckades ta sig över strecket och till finalerna i ESL Pro League. Inte någon annan svensk för den delen heller. Vid den här tiden förra året var Astralis decimerade när Nicolai ”Dev1ce” Reedtz var ute ur spel på grund av magproblem. För danskarna står alltså en skön revansch på spel.

Just nu är slutspelet igång och under lördagen spelas semifinaler och det kommer garanterat bli bra CS:GO att följa.

GLL säsong 3 final – PUBG

Nobelberget blir för andra året i rad skådeplats för den stora finalen i GLL. Världens bästa PUBG-lag samlas i Sverige för att göra upp om närmare 1 000 000 kronor. Om man vill heja på svenskar så gäller det att hålla ögonen på lagen Faze och Knights med David ”Fuzzface” Tillberg Persson respektive Carl ”Draedon” Birgersson.

Vem som får gå hem med pengarna avgörs under lördagen.

Elitserien i CS:GO säsong 1

En av flera ligor som gjort entré i esportlandskapet under året ska kröna första säsongens mästare. Semifinalerna avgjordes under fredagen och på lördagen är det dags att se vilka som tar hem finalen. Gävlelaget Frillkammare har redan knipit en finalplats och i skrivande stund fajtas lagen lotb och Granit Gaming om den andra.

MegaFon Winter Clash

Ludwig ”zai” Wåhlberg är ende svensk att med sitt Team Secret kämpa om nära tre miljoner kronor i Dota 2-turneringen MegaFon Winter Clash i Moskva. Laget som knep en andraplats i senaste majorn slåss under lördagen för fortsatt överlevnad i turneringens nedre bracket. Kör hårt!

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro