ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är hippa Berlin – just nu

Tidningen Res · 24 Sep 2012
Uppdaterad 24 Sep 2012
Här är hippa Berlin – just nu Den tomma flygplatsen Tempelhofs flygfält får agera park, festlokal och skejtpark i väntan på att politikerna ska bestämma sig för vad de ska göra av det.

Här är hippa Berlin – just nu Den tomma flygplatsen Tempelhofs flygfält får agera park, festlokal och skejtpark i väntan på att politikerna ska bestämma sig för vad de ska göra av det.


Drygt 20 år efter att gränserna mellan öst och väst suddats ut, söker den tyska huvudstaden fortfarande sin identitet. Eller är det kanske den vilda experimentlustan och fria attityden som är dess identitet? Res Anna Maria Olsson besöker det Berlin som gäller just nu.

klar

Artikellänk är kopierad

Hipsterbar och klassiskt danspalats

Mat & dryck: Festgäng bakom ny krog

Kater Holzig är förlängningen på mytomspunna Bar 25 – känt som Berlins hårdaste och mest flippade festande. Sedan ”Baren” stängdes har människorna bakom antingen växt upp eller ”kommersialiserats”, för numera håller man modefester och arrangerar hippa popup-hotell i Mexiko. Deras restaurang Katerschmaus har blivit ett populärt stopp. ”Sooo very Berlin”, med kreativt kök, hippt klientel och lagom långt ifrån orginalklubbens LSD-trippiga maratonfester.

Michaelkirchstrasse 23

www.katerholzig.de/restaurant

Bedagat danspalats

Om namnet Clärchens Ballhaus känns bekant har det säkert svischat förbi i någon guidebok. Den bedagande vackra dansinstitutionen är älskad bland nostalgiska och danssugna berlinare. I det sneda och vinda huset kan man dansa pardans och käka schnitzel, känna tidens gång och höstsola på uteserveringen. Ombonat, mysigt och avslappnat. 

Auguststrasse 24

www.ballhaus.de

Franskt och hippt

Jakobsmusslor, tartarer och crème brûlée! Åh, vad gott! Gud, vad Mitte! Vad franskt! Vad chict! Vad ändå relativt avslappnat! Den nyöppnade bistrokändisen 3 Minutes sur Mer är redan fullbokad mest hela tiden och har goda skäl för det. Restaurangen har på lagom arrogant franskt maner ingen sajt och tidsbokning fordras.

Torstrasse 167

Barhäng för hipsters 

Cocktailbaren Tier är allmänt känd som Neuköllns trendigaste barhäng. Här är trångt, rökigt och fullt med konstnärer, hipsters och inflyttade kreativa. Prova deras Moscow mule eller Pimm’s. Om det är fullt är det bara att gå över till Ä – Neuköllns första hipsterbar direkt över gatan. Där är det alltid fullt med studenter och nattsuddare.

Weserstrasse 42

Gör vad du vill på öde flygplats

Sevärt: Flygplatspark

Berlins flygplatser öppnas, stängs, används i krig, räddar liv, blir försenade, politiseras och kostar några nätta miljarder extra. Den numera nedlagda flygplatsen Tempelhof, en gång världens största byggnad, fungerar i dag som berlinarnas nyaste parktillhåll. Tills man har löst vad som ska bli av den tomma flygplatsen får man helt enkelt göra lite vad de vill. Åka skateboard och flyga drake, dricka öl och ägna sig år gerillaodling. Soliga höstsöndagar känns magiskt långa och fridfulla på den enorma öppna ytan.

Tempelhofer Damm 1–7

Senaste trenden för en billig peng

Shopping: Galet lågpris

Hata eller älska och inget mittemellan. Den engelska lågprisklädkedjan

har länge varit första (eller sista) shoppingdestination för weekendshopoholics. Till butikerna i London kommer unga tjejer med tomma koffertar som fylls till bredden med årets trender. Nu har Primark öppnat i Berlin och har redan blivit ett självklart stopp för den som gillar lika snabba cash som trender. Om man kommer ut med hälsan i behåll är en annan femma. Schloss-Strassen-Center,

Walther-Schreiber-Platz 1

www.primarkberlin.deLÄS HELA BERLINGUIDEN PÅ TIDNINGEN RES WEBB

klar

Artikellänk är kopierad

Tidningen Res
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro