ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är hörlurarna som tar din puls i örat och gör så att du springer rakt

Aron Andersson · 6 Jan 2015
Uppdaterad 6 Jan 2015

Foto: Aron Andersson/All Over Press


klar

Artikellänk är kopierad

Nya hörlurar gör att den som tränar inte behöver någon pulsklocka eller aktivitetsarmband. I stället mäts pulsen direkt i örat.

Hörlurarna Zik Sport är anpassade för alla som gillar att träna. De är trådlösa för att undvika trasslande sladdar och mäter pulsen direkt i örat.

Förutom pulsmätaren har hörlurarna dessutom inbyggd accelerometer, som används för att avgöra hur du fördelar vikten när du springer. Om du har en tendens att lägga för mycket tyngd på högerfoten kommer en tillhörande app att berätta det så att du kan korrigera din springstil.

Zik Sport har dessutom inbyggd brusreducering, vilket är en allt vanligare funktion i hörlurar. Men något som utmärker just de här sportlurarna är att de även har omvänd brusreducering. Istället för att bort störande ljud från omgivningen kan hörlurarna förstärka just dessa ljud. Tanken är det ska vara säkrare att ta en joggingtur med musik i öronen om du samtidigt kan höra trafik och eventuella faror, till exempel björnar, runtomkring dig.

Zik Sport kommer att släppas senare under året och priset är fortfarande okänt.

►LÄS MER: Fem heta prylar från elektronikmässan i Las Vegas

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro