ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är höstens konserter du inte får missa

Gustaf Larsson · 15 Sep 2018
Uppdaterad 15 Sep 2018
Jireel spelar i Linköping och Shania Twain intar Globen i höst.

Jireel spelar i Linköping och Shania Twain intar Globen i höst. Foto: IBL


En av Sveriges vassaste soul-röster, dånande metall i kyrka och en hyllning till Prince. Konserthösten har något för alla. Här är ett urval.

klar

Artikellänk är kopierad

Seinabo Sey intar Globen

Efter diverse turnéer i USA och Europa gör sig nu Seinabo Sey redo för att göra sin hittills största konsert någonsin. När hon intar Globen tar hon med sig sitt nysläppta album, och Fricky som får äran att värma upp publiken.

När: 5 oktober i Globen

Ikon gör svensk comeback

90-talet kommer till Sverige och tar med sin Shania Twain, eller om det var tvärtom. Klart är åtminstone att världsstjärnan gör sin första turné på 13 år och att turnén gör ett nedslag i Stockholm. Med sig tar hon sitt senaste album från 2017. Troligtvis blir det även en hel del gamla hits.

När: 17 oktober i Globen

Konkurrenterna blev duo, nu gör de turné ihop. Foto: IBL
Konkurrenterna blev duo, nu gör de turné ihop. Foto: IBL

Mello-konkurrenter på gemensam turné

Sveriges nya gull-duo slog efter deras medverkan i Melodifestivalen sina popiga huvuden ihop och släppte musik tillsammans. Nu ska de ut på vägarna för att visa upp sin blommande vänskap – och förhoppningsvis även lite toner – för den svenska publiken.

När: 6 oktober till 17 december runt om i Sverige.

Metallrock i kyrka

Det USA-bördiga metal-bandet High on fire är ute på vägarna och till de svenska fansens glädje besöker de Stockholm och Slaktkyrkan i september. Med sig tar de svenska Martyrdöd och finska Holy Life. Den som tar sig dit kan vänta sig en bullrig, tung och svettig kväll i metallens tecken.

När: 27 september i Stockholm

Metal-bandet High on fire intar Slaktkyrkan i september. Foto: IBL
Metal-bandet High on fire intar Slaktkyrkan i september. Foto: IBL

Göteborgsson visar upp artilleriet

Timo Räisänen har en lång och gedigen karriär bakom sig, där han började med att kompa Håkan Hellström innan han ynglade av sig och blev soloartist. I ”En Timokonsert” får man i tre delar följa med i Göteborgssonens långa karriär, med allt från Ted Gärdestad-tolkningar till egenskrivet material.

När: 30 november i Göteborg och 1 december i Göteborg

Alcazar säger farväl med turné

I 20 år har de bjudit på glitter, disco och show, men nu har de valt att gå vidare och upphöra som konstellation. Avskedsturnén ”20 years of disco – Mission completed” inleds i Halmstad i oktober och avslutas, massvis med gig senare, i Stockholm på självaste nyårsafton.

När: 15 oktober – 31 december

Alcazar säger hej då med stor turné. Foto: Henrik Halvarsson
Alcazar säger hej då med stor turné. Foto: Henrik Halvarsson

Nya stjärnskott fyller arena

Förra årets stora genombrott stod Hov1 och Jireel för. Nu ska de tillsammans upp på scen tillsammans med Amwin och Julia Adams. Vill du se dessa samtida och framtida artister får du bege dig till Linköping när de intar Saab Arena.

När: 27 oktober i Linköping

Prince hyllas med världsturné

I december får Malmö, Stockholm och Göteborg besök av en världsturnerande Prince-hyllning. Några av USA:s främsta musiker har tagit på sig uppgiften att tolka den avlidna världsstjärnan på deras eget sätt – med stråkar och symfoniker – som du aldrig har hört Prince innan.

När: 8, 9 och 10 december

Prince hyllas med världsomfattande turné. Foto: IBL
Prince hyllas med världsomfattande turné. Foto: IBL

Nostalgisk turné

När Lisa Nilssons platta ”Himlen runt hörnet” fyllde 25 år förra hösten valde hon att fira det genom att spela skivan från början till slut i ett slutsålt Göta Lejon. Konceptet visade sig vara vinnande och nu tar hon spelningen ut på en omfattande Norden-turné.

När: Hela hösten fram till 13 december

LÄS MER: 

Banbrytande album ska hyllas

Efter att ha varit en del av Fugees släppte Lauryn Hill sitt debutalbum som soloartist, ”The Miseducation of Lauryn Hill”, 1998. Albumet blev en direkt succé och belönades med fem Grammisar. Nu, 20 år senare, tar hon med sig skivan till bland annat Hovet i Stockholm för att fira jubileet.

När: 10 december

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro