ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är HTC One

Aron Andersson · 19 Feb 2013
Uppdaterad 19 Feb 2013
HTC One Press

HTC One Press


klar

Artikellänk är kopierad

HTC One Design
HTC One Design
HTC Zoe
HTC Zoe
Sense TV
Sense TV
Blink feed
Blink feed
HTC One
HTC One

HTC One är här. Företagets vd Peter Chou presenterade den nya mobilen under tisdagseftermiddagen. Nästan en halvtimme efter utsatt tid klev han upp på scen i London och visade upp nästa smarta mobil från HTC. (Samtidigt hölls ett evenemang i New York).

Mycket var redan känt om den nya mobilen, via tidigare rykten och läckta bilder. Men HTC valde själva att lägga stor fokus på nästa version av HTC Sense, gränssnittet som ligger ovanpå Android.

Via nya funktionen “Blink feed” kan HTC-användare ta del av foton, statusuppdateringar från Facebook, twittermeddelanden och nyheter samlade i ett flöde. När Peter Chou presenterade Blink feed nämnde han några källor till nyheterna i flödet, som exempelvis ESPN. Användaren kan själv välja vilken typ av nyheter som är intressanta.

Ett liknande flöde finns även hos andra tillverkare, och funktioner som samlar flöden från flera sociala medier tycks bli allt mer populära. I Sony Xperia Z, som nu släppts i Sverige, kallas motsvarigheten “Sociallife”. Där kompletteras vännernas sociala uppdateringar med nyheter från Google reader.

En annan nyhet är Boomsound som enligt HTC ger ett ljud som vi inte hört från mobiler förut. HTC One har två stereohögtalare på framsidan som gömmer sig bakom de mikroborrade hålen i mobilens över- och underkant. Om det fortfarande inte går att höra så bra så gör det inte så mycket. HTC släpper nämligen en ny musikspelare som kan ladda ner texten till låtarna du lyssnar på och visa på skärmen samtidigt.

Sense TV innebär bland annat att mobilen utrustats med infraröd sensor som gör att den kan användas som fjärrkontroll till tv:n. Dessutom kommer mobilen att fungera som en programguide, men redan i dag finns det ju appar som tar hand om den biten.

HTC One får en kamera som företaget själva kallar Ultrapixel. Det innebär inte att den har jättemånga pixlar, utan i stället extra stora pixlar på sensorn som kan samla in mer ljus, vilket ska ge bättre bilder. Med anledning av detta vill HTC inte längre diskutera antalet pixlar utan hellre bildkvalitet.

HTC Zoe kallas en ny funktion i kameran som både filmar och tar bilder på samma gång. En bieffekt av detta är att flera bilder går att pussla ihop till en och att det dessutom blir möjligt att plocka bort oönskade detaljer ur bilder.

Det bjöds även på en hel del snack om designen, men det finns inte mycket mer att säga om den än vad som syns på bilderna. Att HTC kallar det den vackraste mobil som någonsin gjorts är kanske inte heller världens största överraskning. Den har en unibody-design vilket innebär att den är utskuren ur ett stycke aluminium, utan skarvar.

Skärmen är på 4,7 tum med full HD-upplösning (1080p) och reptåligt Gorilla-glas. Den har stöd för 4G och operativsystemet Jelly Bean. Mobilen kommer i silver och svart och tack vare den lite mindre skärmstorleken blir pixeltätheten 468 ppi.

Mobilen kommer att släppas i mars men går att beställa redan i dag i 80 länder. I Sverige ska mobilen levereras före slutet av mars.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro