ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är hyllningarna vi aldrig glömmer

Valerie Kaspersen · 18 Apr 2018
Uppdaterad 18 Apr 2018
Carl Bildt, Charlotte Kalla och Ronaldo är några avbildningar som väckt reaktioner.

Carl Bildt, Charlotte Kalla och Ronaldo är några avbildningar som väckt reaktioner. Foto: TT, Flickr och Carina Silverlind.


Carl Bildts avbildning i riksdagen väckte en hel del reaktioner. Men hans porträtt är inte det enda som skapat känslor hos betraktaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 16 april avtäcktes Carl Bildts porträtt i riksdagen och hänger i trapphallen i Östra riksdagshuset. Talman Urban Ahlin kallade avbildningen för ett ”djärvt verk”. Andra var mindre imponerade och jämförde medaljongen med bland annat Weirdwood-träden i tv-serien ”Game of Thrones”.

Här är andra fem andra avbildningar vi minns:

Charlotte Kalla; Tärendö, SverigeBronsstatyn av skiddrottningen uppfördes 2010 på uppdrag av Pajala kommun och står i Tärendö. Den stora frågan är om det ens är Kalla som är avbildad, för lik är den då inte.

Cristiano Ronaldo; Madeira, PortugalNär fotbollsproffsets staty visades upp 2017 möttes den med hån världen över. Det att statyn gjordes om och en ny visades upp ett år senare. Men flera statyer av fotbollsspelaren har dissats under åren. Bland annat den i hans hemstad Funchal.slutade med 

Oscar Wilde; London, EnglandFörfattaren var känd för sin humor, men han hade nog inte skrattat i fall han såg avbildningen i London som avtäcktes 1998.

Lucille Ball; New York, USAStatyn av skådespelerskan fick smeknamnet ”Läskiga Lucy” med all rätt. Statyn avtäcktes 2009 och ersattes några år därpå. Detta eftersom invånare i New York rasade över hur olik statyn var den älskade ikonen.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro