ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är Jimmie Åkessons öppna brev till väljarna efter Skavlan

Alva Forsberg Fierro · 28 Mar 2015
Uppdaterad 28 Mar 2015

Foto: Skärmdump SVT


På onsdag är Jimmie Åkesson tillbaka som partiledare – men inte fullt ut. I ett öppet brev till sina medlemmar berättar Jimmie Åkesson att han inte är beredd att ta över Sverigedemokraterna riktigt ännu.

klar

Artikellänk är kopierad

På onsdag återvänder Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson till politiken – efter att ha varit sjukskriven för utbrändhet i ett halvår. I fredags var han gäst i SVT-programmet Skavlan – vilket är första gången han medverkar offentligt sedan sjukskrivningen i oktober.

I programmet berättade han om sjukdomen och varför han valde att ta en paus från politiken. Direkt efter intervjun publicerade Jimmie Åkesson ett öppet brev på sin Facebook-sida tillägnad medlemmarna i partiet, där han bland annat skriver att han inte är redo att ta över partiet ännu. Framöver kommer han att leda partiet inifrån – men inte synas offentligt.

"Det kommer inte att fungera att hoppa rakt in i hetluften över en natt. Då finns en överhängande risk för ett rejält bakslag. Min återkomst måste ske successivt." skriver Jimmie Åkesson.

I stället kommer Mattias Karlsson, som ersatt honom som partiledare under sjukskrivningen, och partisekreteraren Richard Jomshof att hålla ställningarna, till dess att Jimmie Åkesson känner sig stark nog att återvända. Han hoppas även att de i framtiden kan dela på uppgiften att företräda partiet.

"Jag kommer att föreslå Verkställande utskottet att partiets gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson, jämte partisekreterare Richard Jomshof ytterligare en tid fortsätter att i mitt ställe företräda partiet utåt och leda det politiska arbetet. " skriver Jimmie Åkesson.

I brevet berättar han också att han kommer att besöka de större partidistrikten för att bekanta sig med nya och gamla medlemmar.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro