ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är jordens mest tätbefolkade plats

Hugo Ewald · 25 Jul 2015
Uppdaterad 25 Jul 2015

Utanför Colombias kust ligger ön Santa Cruz del Islote. Ön är bara 0.012 kvadratkilometer stor, men har 90 hus, två affärer, en restaurang, en skola och är hem till 1 200 personer.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Juan Sebastián Echeverry Grisales/Montage

Tycker du att New York, med sina 10 756 personer per kvadratkilometer är tätbefolkad. Då har du inte besökt den lilla ön Santa Cruz del Islote som är världens mest tätbefolkade plats.

Den lilla ön upptäcktes för 150 år sedan av förbipasserande fiskare och och blev populär för att den helt saknade myggor. I dag, 150 år senare, befolkas ön av inte mindre än 1 200 personer. Det kanske inte låter så speciellt, men ön är bara 0,012 kvadratkilometer stor. Den är alltså närmare exakt 30 gånger mindre än gamla stan i Stockholm till ytan.► LÄS MER: Grönt ljus för samkönade äktenskap i världens minsta land

Det betyder att ön alltså har en befolkningstäthet på 103 917 personer per kvadratkilometer, överlägset högst i världen.  Och på ön finner du 90 hus, två affärer, en restaurang och en skola. Landet är så tätt bebyggt att flera av byggnaderna sträcker sig ut i vattnet, rapporterar Daily Mail.

Världens mest tätbefolkade land är Macau med sina 18 568 invånare per kvadratkilometer.► LÄS MER: Världens minsta sandslott

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro