ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är julbordspizzan med extra allt

Aron Andersson · 25 Nov 2015
Uppdaterad 25 Nov 2015

Foto: Privat


Nutellapizza, fruktcocktailpizza och nu: julbordspizza! Från Kroppkärrs pizzeria kommer nu det perfekta julalternativet för pizzaälskare.

klar

Artikellänk är kopierad

Köttbullar, prinskorv, inlagd sill, kallrökt lax, skinka och rödbetssallad. Det är bara några av ingredienserna på julbordspizzan från Karlstad.

– Den är ny faktiskt. Den gjorde vi efter en rekommendation från kunderna, säger Metin Kizil som äger pizzerian.

►LÄS MER: Efter nutellapizzan – nu är fruktcocktailpizzan här

Under året har han bland annat uppmärksammats för sin vulkanpizza, fylld av nutella, frukt och choklad. Men nu har pizzerian alltså lanserat ett julbordsalternativ, efter tips från en kund.

– Vi fixade första till kunderna och de var ganska nöjda. Vi smakade tillsammans och körde på, säger Metin Kizil till Metro.

►LÄS MER: Vulkanpizzan från Piteå gör succé på nätet

Göteborgsposten skriver att det är landets första julbordspizza. Men redan 2011 rapporterade Dagens nyheter om pizzerian Marios i Arvidsjaur som sålde en julbordspizza. Den var dock av normal storlek. På Kroppkärrs pizzeria i Karlstad väger julbordspizzan sex kilo och rekommenderas för 6-8 personer. Priset är också satt därefter. En familjepizza kostar 1 000 kronor.

– Den har allt. Julskinka, fläsklägg, korv, köttbullar, kallrökt lax, inlagd sill, rödbetssallad, potatismos, broccoli. Det är rätt många saker på pizzan faktiskt.

En mindre version av pizzan, för 1-2 personer, går att köpa för 150 kronor.

►LÄS MER: Adel, 42, och hans fru bakar pizzor till ensamkommande flyktingbarn

Metin Kizil och hans julbordspizza.
Metin Kizil och hans julbordspizza.Foto: Privat
klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro