ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är kalendern som tar strid mot julens prylhets

Peter Löwendahl · 5 Dec 2013
Uppdaterad 6 Dec 2013
Här är kalendern som tar strid mot julens prylhets Anne Heitala har själv bidragit till årets kalender, och valt ut den självstickade tröja hon har på sig, sina stickor och ett par hockeybilder. – Men han tog blandat, jag ville bara ha Frölunda. Jag gillar Frölunda, och är så glad att de är tvåa i tabellen, säger hon.

Här är kalendern som tar strid mot julens prylhets Anne Heitala har själv bidragit till årets kalender, och valt ut den självstickade tröja hon har på sig, sina stickor och ett par hockeybilder. – Men han tog blandat, jag ville bara ha Frölunda. Jag gillar Frölunda, och är så glad att de är tvåa i tabellen, säger hon. Foto: Lena Garnold


Prylar som ska köpas, prylar som ska slås in, prylar som behövs för att julen ska bli ordentligt firad. Eller? Faktums kalender sätter i år fokus på julens köphets. – Folk borde tänka om, säger Anne Hietala, Faktumförsäljare som finns med i kalendern.

klar

Artikellänk är kopierad

3 800 kronor. Så mycket kommer svensken i genomsnitt lägga på prylar under december, enligt Handelns Utredningsinstitut. Ytterligare 3 000 kronor tillkommer om man räknar in mat.

Som jämförelse lät gatutidningen Faktum i år tolv av sina försäljare välja ut de saker de inte skulle klara sig utan – och har gjort en kalender av bilderna.

– Vi tyckte att det passade väldigt bra kring den här prylhetsen som är runt jul. Det är alltifrån en sliten keps till ett par stickor och garnstumpar, till fotografier och mobiltelefoner, säger Åse Henell, marknads- ochförsäljningschef.Anne Hietala har sålt faktum sedan 2007, och från sin plats som säljare i Nordstan har hon första parkett över prylhetsen som råder kring jul. Och hon erkänner att hon själv har deltagit i hetsen tidigare i livet.

– Men i dag köper jag bara trisslotter till mina barn, och hoppas att de vinner. Folk borde tänka om, och tänka efter om man verkligen har behov av en pryl, eller hamnar det på vinden?

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro