ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är Kamprads julklapp till personalen

Johan Wikén · 4 Dec 2015
Uppdaterad 4 Dec 2015
Ikeagrundaren Ingvar Kamprad ger årligen en julbonus till de anställda.

Ikeagrundaren Ingvar Kamprad ger årligen en julbonus till de anställda. Foto: Montage/TT/Alamy


Ikea-tomten kom tidigt i år. Anställda i Sverige får 14 000 kronor i pensionsbonus. Dessutom kan de som har presterat bra få mer än en månadslön extra.

klar

Artikellänk är kopierad

Ingvar Kamprad har infört ett lojalitets- och bonusprogram för Ikeas anställda. Totalt har runt en miljard kronor avsatts till medarbetarnas pension i år.

►LÄS MER: Chefen bjöd 6 400 anställda – på semester i Frankrike

Lojala anställda på Ikea Sverige får ett tillskott på 14 000 kronor på sin pension.

– Pensionstillskottet avsätts till alla som har arbetat i mer än fem år i Ikea. Det är snarare ett lojalitetsprogram än ett bonusprogram, säger Daniela Rogosic, pressansvarig Ikea Sverige.

Dessutom finns ett prestationsbaserat bonusprogram. Vissa, som har gjort ett extra bra jobb, kan få mer än en månadslön i bonus.

– När ett varuhus når upp till sina mål delas bonus ut till alla medarbetare som har arbetat de senaste sex månaderna. I bonusprogrammet kan man få upp till 130 procent av sin månadslön, säger Daniela Rogosic.

Bonusen ska meddelas till de anställda under fredagen. Metro har tidigare rapporterat om Ikea-anställda i Danmark som fick en månadslön i bonus i november.

LÄS MER: 10 tips – så psykar du chefen på löneförhandlingen

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro