ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är komediserien som får flygbolag att stämma Netflix

Filip Joelsson · 1 Okt 2018
Uppdaterad 1 Okt 2018
Komediserien "Easy", med bland andra Orlando Bloom och Malin Åkerman, skapar problem för Netflix. Namnet på serien är för likt ett flygbolags.

Komediserien "Easy", med bland andra Orlando Bloom och Malin Åkerman, skapar problem för Netflix. Namnet på serien är för likt ett flygbolags. Foto: Pressbild/Netflix


Lågprisflygbolaget Easyjet stämmer streamingjätten Netflix för varumärkesintrång. Orsaken är att namnet på Netflix komediserie "Easy" är för likt flygbolagets, rapporterar The Guardian.

klar

Artikellänk är kopierad

Komediserien ”Easy”, i vilken bland andra Orlando Bloom, Malin Åkerman och Dave Franco medverkat, har hamnat i blåsväder. Men inte på grund av något felriktat skämt som landat fel hos mottagaren, utan på grund av sitt namn.

Lågprisflygbolaget Easyjet tycker nämligen att seriens namn anspelar för mycket på deras egna, och har därför stämt Netflix för varumärkesintrång, rapporterar The Guardian.

”Tar det på mycket stort allvar”

En talesperson på Easygroup, företaget bakom Easyjet, säger att man arbetar flitigt med att skydda skydda sina varumärken från namnintrång.

”Easygroup äger fler än 1 000 registrerade varumärken över hela världen och vi tar otillåtna intrång på mycket stort allvar”, säger talespersonen, enligt The Guardian.

Netflix å sin sida skriver i ett uttalande att ”tittarna förstår skillnaden mellan en tv-serie de tittar på och ett flygplan det flyger med”.

Sista säsong planerad

”Easy” finns i skrivande stund i två säsonger, och är en serie i antologiform som följer olika unga Chicago-bor och deras strapatser genom livet och vardagen. Netflix meddelade tidigare i år att serien kommer att få en tredje och sista säsong 2019.

Miljardären och Easyjetgrundaren Stelios Hajo-Ioannou lär inte sakna serien.

– Jag är åtminstone glad att Netflix nu sagt att de tänker sluta efter tredje säsongen. Men hur som helst så måste vi få dem att sluta att marknadsföra de tidigare säsongerna i Europa, säger han The Guardian.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro