ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är kommunen som inför kortare arbetsdagar – med full lön

Natalie Demirian · 24 Okt 2017
Uppdaterad 24 Okt 2017

Foto: Shutterstock/IBL/TT


Från åtta timmars arbetsdag till sju timmar, men med samma lön. Det blir nu verklighet för personalen inom individ- och familjomsorgen i Ljusdal kommun under 2018, skriver SVT Nyheter Gävleborg.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i juni som kommunfullmäktige i Ljusdal gav omsorgsnämnden 18 miljoner kronor mer i budget för 2018. Det gav utrymme för förändringar, skriver SVT Nyheter Gävleborg.

Kommunen kommer att under nästa år testa hur kortare arbetsdagar förbättrar möjligheten för personalen att återhämta sig.

– Det är ett sextiotal socialsekreterare som berörs. De har otroligt mycket att göra och det är svårt att rekrytera personal, säger Per-Anders Stolt, facklig representant Vision, till SVT, och fortsätter:

– Det kommer ge större möjlighet till återhämtning vilket gör att man orkar mer när man är på jobbet. Men det kommer inte göra att det blir mindre att göra, det är en riskfaktor som har lyfts.

Arbetsdagen kortas från åtta timmar till sju timmar per dag med samma lön.

I framtiden kan arbetsdagen komma att kortas ytterligare – till sex timmar.

Nämndens ordförande, Yvonne Oscarsson (V), säger till SVT att man har tittat på Östersund där socialsekreterarna numera jobbar sex timmar per dag.

– De orkar mer. Slår det här väl ut kan vi testa sex timmars arbetsdag här också, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro