ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är kvällens vinnare

LINDA HELLUM · 6 Feb 2016
Uppdaterad 6 Feb 2016

Foto: TT bild


Favoriten Ace Wilder gick till final tillsammans med Robin Bengtsson som stod för kvällens skräll.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var ett taggat startfält med låtar av hög klass som tävlade i Melodifestivalens första deltävling i Scandinavium i Göteborg. Tyvärr var det bara sju låtar som gick att rösta på då Anna Books bidrag "Himmel för två" diskades. Men hon framförde ändå sin låt till publikens stöttande jubel.

Men det blev till slut som väntat. Favorittippade Ace Wilder kunde leva upp till förväntningarna och var den första att gå direkt till final. Segeryran hade inga gränser i Scandinavium i Göteborg.

Ace Wilder var efter sitt genombrott med ”Busy doin’ nothin’” för två år sedan tveksam till att ställa upp i Melodifestivalen igen. Hur skulle hon någonsin kunna göra om den succén? Men när Ace tillsammans med Joy Deb, Linnea Deb, Anton Hård af Segerstad och Beshad Ashnai skrev låten ”Don’t worry” som var ämnad åt en annan artist, blev hon så nöjd att hon bestämde sig för att köra.

Och det lär hon inte ångra. Nu bär det av till finalen den 12 mars i Friends Arena, i Solna norr om Stockholm.

Hon får sällskap av kvällens skräll Robin Bengtsson som gick till final med "Constellation prize" och gick därmed om kvällens andra favoriter Samir & Viktor som var tippade att gå till final med Ace. Men nu gick de i alla fall till Andra chansen tillsammans med Albin & Mattias och deras "Rik".

Kvällen underhållning leddes av programledaren Gina Dirawi med för kvällen sällskap av Petra Mede. Pausunderhållningen levererades av spanska Las Ketchup med deras hit "The ketchup song (Aserejé)" från 2002. Alla dansade deras signaturdans - till och med Bolibompadraken.

klar

Artikellänk är kopierad

LINDA HELLUM
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro