ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är kyrkan för alla hipsters

Tomas Lundin · 20 Maj 2011
Uppdaterad 20 Maj 2011
En man med flera hipsterattribut lämnar en speeddejtingkväll med det ironiska namnet "Internet killed your social skills" i hipstermeckat Williamsburg.

En man med flera hipsterattribut lämnar en speeddejtingkväll med det ironiska namnet "Internet killed your social skills" i hipstermeckat Williamsburg.


Trendiga New York-stadsdelen Brooklyn har äntligen fått en kyrka som passar dess invånare. "När du går till Hipsterkyrkan känner du dig som hemma"

klar

Artikellänk är kopierad

Här är kyrkan där Arcade Fire och MGMT ersätter dammiga psalmer och bibelläsningen sker via en Iphone-app. Pastorn Gage Jung, iförd stickad mössa över snedlugg, berättar i ett videoklipp att Hipster Church är till för de som vill hitta tröst och glädje i en inspirerande miljö.  Gage drar paralleller till en historia ur bibeln om en son som sätter sprätt på sina föräldrars pengar – något många av hipstrarna kanske kan relatera till. – I stället för att bli arg var pappan överlycklig att se sin son. Så känner gud för oss när vi återvänder till honom, även om vi har gjort misstag. Gage, 37, har varit pastor i andra församlingar i tio år men bara hållit ett möte med sin nya kyrka. Nästa träff sker på en bowlinghall i kväll. Det går utmärkt att komma i rutig skjorta och jeans och du behöver inte ta av dig på huvudet. Än så länge har församlingen bara runt 30 medlemmar, enligt New York Daily News, men räknar med minst hundra till i höst. – Det kommer att vara svårt att övertyga folk, men de kommer att se att vi är äkta, säger Jung till tidningen.

TILL HIPSTER CHURCHS WEBBSIDA

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro