ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är Läckbergs recept mot skrivkramp

caroline engvall · 6 Nov 2014
Uppdaterad 6 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Camilla Läckberg har inga planer på att pensionera sig. – Att media och läsarna är nyfikna sporrar mig mer än att det stressar. Jag är en tävlingsmänniska och marknadsförare i botten, säger hon.
Camilla Läckberg har inga planer på att pensionera sig. – Att media och läsarna är nyfikna sporrar mig mer än att det stressar. Jag är en tävlingsmänniska och marknadsförare i botten, säger hon.Foto: TT

Författardrottningen Camilla Läckberg jämför skrivkramp med träningsvärk – det är bara att fortsätta att skriva vidare.

Camilla Läckberg är den svenska författaren som lever en del av sitt liv på dunder och brak-löpsedlar. Kändisbröllop. Skilsmässa. Ny kärlek i en mycket yngre pojkvän. 

Men utanför den glamourösa fasaden rattar Sveriges författarsuperdiva mjukisbyxeklätt familjeliv och handbollsträningar tillsammans med annorlunda sidoprojekt som proffsdans och låtskriveri. 

– Jag har verkligen fastnat för att skriva låtar och det kommer det bli mer av framöver. En dröm vore att få till en perfekt låtskrivarvinkning i green room under Melodifestivalen, säger Camilla Läckberg.

Alla åtaganden har gjort det svårt för henne att följa sitt eget viktigaste skrivråd: rumpan på stolen.

– Ja, det har blivit allt viktigare för mig att hitta fokuserad tid för att skriva. Därför går jag in i skrivperioder där jag verkligen kan koncentrera mig på själva skrivandet. Då är jag restriktiv med förfrågningar och intervjuer, vilket inte är helt enkelt eftersom ­mina böcker säljs i 50 länder.  

Men prestationsångest? Nej.

– Alla drabbas av skrivkramp, men det är lite som träningsvärk. Det är bara att fortsätta kämpa. Skriva, skriva och skriva.

Camilla Läckberg har sålt 15 miljoner böcker världen över och skulle kunna pensionera sig rikt. Ändå fortsätter hon att leverera nya mordintriger kring sina huvudpersoner Erica och Patrik.

– Att media och läsarna är nyfikna sporrar mig mer än att det stressar. Jag är en tävlingsmänniska och marknadsförare i botten och jag tycker att det är kul att få nå ut till så många som möjligt med mina böcker. 

klar

Artikellänk är kopierad

caroline engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro