ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är Lexbases nya planer

Emmelie Wallroth · 7 Jul 2014
Uppdaterad 7 Jul 2014

Foto: TT


Den kritiserade sajten Lexbase har nya planer. Nu ska de utöka söktjänsten – och hänga ut läkare och tandläkare, rapporterar Expressen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Nättjänsten Lexbase, som hänger ut dömda brottslingar och personer inblandade i tvistemål, fick stor uppmärksamhet tidigare i år. Sajten säljer information om personer som dömts för brott och användaren kan även hitta domar kopplade till en viss adress.

Och nu avslöjar Expressen att företaget bakom Lexbase har nya planer. De ska utöka tjänsten och även hänga ut läkare och tandläkare som har prickats av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN).

– Vi ska publicera beslut från HSAN. Sen har vi också planer på att publicera beslut från Allmänna reklamationsnämnden, säger Magnus Gröndal, styrelseordförande i Lexbase, till Expressen. 

Under våren har flera av personerna som hängts ut anmält sajten och menar att de ”blir straffade på nytt”.

– Jag förstår frågeställningen men jag har svårt att se det som ett straff. Jag själv förekommer i registret, mitt hus är markerat på kartan efter en fortkörning, säger Magnus Gröndal till Expressen.

Han och ägaren Jonas Häger berättar för tidningen att de under nättjänstens första dygn drog in mellan 1,8 och 1,9 miljoner kronor.

Sexbrottsoffer kräver skadestånd för Lexbase 

Rasar mot Lexbase: ”Kan förstöra mina barns liv”

Lexbases ägare söks för delgivning

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro