ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är mäklarna vars lockpriser” är längst ifrån slutpris

Aron Andersson · 29 Sep 2015
Uppdaterad 29 Sep 2015

Foto: TT


Det är stora skillnader mellan utgångspris och slutpris på lägenheter i storstäderna. Här är mäklarna där priserna skiljer sig mest.

klar

Artikellänk är kopierad

Flera mäklare sätter utgångspriser som är 15 procent lägre än slutpris, visar en granskning från Dagens industri. Men de slår ifrån sig att det skulle handla om lockpriser.

– Vi är duktiga mäklare som ser till att uppdragsgivarna får bra betalt, säger Lennart Hagberg, vd för mäklarbyrån Husmanhagberg, till tidningen.

Statistiken, som kommer från tjänsterna Booli.se och Hittamäklare.se, visar att priserna i snitt ökar med 15 procent. Det innebär att skillnaden mellan priset i annonsen och den faktiska kostnaden för att köpa lägenheten kan skilja sig rejält.

►LÄS MER: Här kostar det nu över 100 000 per kvadrat: ”Hutlösa bostadspriser”

Genomgången visar att mäklarbyrån Notars priser ökar mest i Stockholm, med 17 procent, och att Stadshem toppar motsvarande lista i Göteborg, med snittökningar på 18 procent. 

– Fler kommer till visningen om man sätter ett lägre utropspris. Börjar en mäklare sänka utgångspriset så följer de andra efter, säger Josephine Linghammar, marknadschef på Booli.se, till Dagens industri.

Men mäklarna själva menar att det inte alls är fråga om några lockpriser.

– Problemet är att vi har en marknad med bostadsbrist och rekordlåga räntor, det är faktorer som mäklare inte kan rå på, säger Lennart Hagberg.

– Det är fel att hänga ut fastighetsmäklare för en dålig bostadspolitik.

►LÄS MER: Här är Sveriges dyraste adresser – gata för gata

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro