ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är Malmögatan där flest knivar tas i beslag

Johan Mårtensson · 8 Jan 2013
Uppdaterad 8 Jan 2013
Här är gatan där polisen tar flest knivar i beslag Södra Förstadsgatan i Malmö toppar statistiken.

Här är gatan där polisen tar flest knivar i beslag Södra Förstadsgatan i Malmö toppar statistiken. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Södra Förstadsgatan och Södergatan är inte bara Malmös främsta shoppinggator. Stråket är också det där flest knivar tas i beslag, visar siffror som polisen tagit fram på uppdrag av Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Stiletter, jaktknivar, butterfly-knivar och macheter.   Sedan år 2008 har Malmöpolisen tagit ungefär 1 700 knivar i beslag ute på gatorna, visar statistiken.  De allra flesta beslag görs i centrala staden. – Det är där flest människor rör sig, så även buset. Vi har satsat väldigt hårt på bemanning av poliser i uniform där, och ett av våra mål med satsningen är att få bort knivar från gatorna, säger Stefan Wredenmark, kommissarie vid Malmöpolisen.

Knivslagsmål förekommer, men det vanligaste är att knivarna hittas i samband med andra brott eller stök. – Många av dem som bär kniv är påtända. Det är absolut extra allvarligt, så därför har vi ett extra öga på dem, säger Stefan Wredenmark. 

Enligt honom möts polisen ofta av en dåligt spelad oförståelse när knivarna tas i beslag. – ”Jag har kniven i mitt arbete”, kan personen påstå. En hantverkare får ha hur många knivar på sig som helst men de här personerna är inga hantverkare, utan helt oförmögna att arbeta. Det är ganska genomskinligt, säger han. 

Hur många som bär kniv på Malmös gator är omöjligt att beräkna, enligt Stefan Wredenmark. – Vi tar bara dem som kommer till vår kännedom, och vi kan ju inte kroppsvisitera till höger och vänster. Mörkertalet är gigantiskt, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro