ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är Malmös parkeringsfällor

Andréas Jelvefors och Ingrid Arinell · 25 Jan 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Störst risk att få parkeringsböter på Stora Nygatan

klar

Artikellänk är kopierad

PARKERING. Inga småpengar i fickan och osäker på parkeringsreglerna? Då ska du absolut inte parkera på Stora Nygatan i Malmö. Det är den gata i staden där kommunens parkeringsbolag, Parkering Malmö, sätter flest parkeringsböter, numera så kallade kontrollavgifter. Av de cirka 115 000 böter som förra året drabbade parkeringssyndare i Malmö, sattes inte mindre än 3 114 på bilar som parkerat på Stora Nygatan.

På vägavsnittet som löper från Slottsgatan vid Gustav Adolfs torg till Rooseum sätts alltså en parkeringsbot i timmen under dagtid på vardagar. Parkering Malmö beskriver sin största inkomstkälla så här:– Det är en gata med flera förbud att ta hänsyn till. Folk parkerar för nära hörnor och övergångsställen och där det är stoppförbud. En del struntar i att betala avgiften helt. Och under Malmöfestivalen är det många som tycks strunta i parkeringsreglerna för att de vill ha nära till bilen, säger Eva Svenning, verksamhetsansvarig för parkeringsfrågor i Malmö stad.Den som väljer att felparkera utanför stadskärnan har däremot goda chanser att klara sig utan böter.– Vi köper 60 000 kontrolltimmar om året. 75 procent av de kontrollerna görs i innerstaden. Ytterområden som Oxie, Husie, Limhamn och även Ribersborg lägger vi inte mycket tid i, säger Svenning.

I Malmö finns 50 parke-ringsvakter och varje dag finns i genomsnitt 20 av dem ute på fältet. Tillsammans drog de in avgifter på 56 miljoner förra året.

klar

Artikellänk är kopierad

Andréas Jelvefors och Ingrid Arinell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro