ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är maten du ska äta för säsongen

Anna Åslund · 18 Maj 2016
Uppdaterad 19 Maj 2016

Att äta mat efter säsong är inte bara snällt för plånboken, det är även bra för miljön. Just nu befinner vi oss i en period där mycket av frukten och grönsakerna i butikerna har flugits in från andra länder, men det finns fortfarande en del närodlat att frossa i.

klar

Artikellänk är kopierad

"Ekologiskt är bra på många sätt, men inte när det kommer till vilken mat som är rätt för säsongen", säger  Åsa Brugård Konde, nutritionist på Livsmedelsverket.
"Ekologiskt är bra på många sätt, men inte när det kommer till vilken mat som är rätt för säsongen", säger  Åsa Brugård Konde, nutritionist på Livsmedelsverket.Foto: IBL/Alamy/TT

Som konsument är det inte så lätt att veta hur det gått till när maten transporterats från sin odlingsplats för att slutligen hamna i en butik i Sverige. Samtidigt är det relativt enkelt att räkna ut vad som odlats i Sverige – och vad som kommer långväga ifrån. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Åslund
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro