ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är Metro On Stage-juryns fem finalister

Emma Björkman · 3 Jun 2012
Uppdaterad 4 Jun 2012
Anders Johansson, Minna Fagerstedt, Johan Åberg, Ebbot Lundberg, Malin Louai, Linda Sundblad, Christian Falk, Nicholas Johansson, Peter Lindholm och Sandra Nordin har valt sina fem finalister.

Anders Johansson, Minna Fagerstedt, Johan Åberg, Ebbot Lundberg, Malin Louai, Linda Sundblad, Christian Falk, Nicholas Johansson, Peter Lindholm och Sandra Nordin har valt sina fem finalister.


Huvudjuryn har enats. Här är de sista fem finalbidragen i Metro On Stage.

klar

Artikellänk är kopierad

LillaMaj
LillaMaj
Noname
NonameFoto: Pabblo González
Eskimå
Eskimå
Jonathan Undhagen
Jonathan Undhagen
Project Elephant
Project Elephant

Det tog flera timmar men tillslut hade Metro On Stages huvudjury enats om fem bidrag som går till final tillsammans med läsarnas fem val som Metro skrev om i fredags.

En av artisterna vars bidrag föll juryn i smaken är LillaMaj. – Jag är lite i chocktillstånd. Jag visste att vi inte gick vidare på röster men eftersom jag tror mycket på vad vi gör tänkte jag att det var synd för juryn om vi inte skulle gå vidare, säger Lisa Johansson, 26, som är LillaMajs riktiga namn.

Varför fastnade juryn för er låt ”In denial” tror du?– Jag tror att juryn förstår vad jag vill med min låt. Jag vill att den ska kännas som att man vet att något ska gå åt pipan men man fortsätter dansa ändå och hoppas att det går bra, säger hon.

Artisten Linda Sundblad i huvudjuryn säger juryn var ense om några bidrag men fick rösta om andra. Har banden som huvudjuryn valt någon fördel jämför med läsarnas val? – Nej, tidigare år vet jag att vissa bidrag som man har valt inte alls håller live medan andra låtar lyfter när man ser det live, säger hon.

LillaMaj ”In denial”

1. Består av: Lisa Johansson.

Lisa Johansson skrev sin första låt som 15-åring. Hon är stommen I LillaMaj och skriver låtar och musiken. Sedan förra året samarbetar hon med producenten Attila Bokor, som även är medlem i bandet BOA.

Noname ”Runt solen”

2. Består av: Bröderna Poe och Sadge.

Hiphopgruppen började sin resa för över ett decennium sedan och medlemmar har kommit och gått. Nonames resa har uppmärksammats på bland annat hiphopcommunityt Whoa.

Eskimå ”Tystnaden”

3. Består av: Erik Ljungqvist. På facebook beskriver Erik Ljungqvist sitt enmansprojekt Eskimå som ”elektronisk pop på svenska med sjukt mycket reverb”. På ”Tystnaden” har han fått körhjälp av Charlotta Frostenson Brolund

Jonathan Undhagen ”Sista sång (samma sak, samma skämt)”

4. Består av: Jonathan Undhagen.

För drygt två år sedan började Karlskronabon Jonathan att skriva och producera och sjunga musik i sin hemmastudio.

Project Elephant

5. Består av: Christoffer Stolpe, Sebastian Lindahl, Simon Svensson och Johan Svenlert.

För ett år sedan bytte stockholmskvartetten sound och spelar nu en blandning mellan pop och rock med elektroniska inslag.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro