ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är Metros nya serie: Värsta pappan”

Aron Andersson · 11 Jan 2017
Uppdaterad 1 Feb 2017

Foto: Anders Parsmo / Privat / Montage


Metros läsare får nu stifta en ny bekantskap på seriesidan. Varje onsdag kommer Värsta pappan” på besök. ”Han är ingen bra förebild”, säger skaparen Anders Parsmo.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Parsmo har bland annat ritat dagsaktuell satir i tidningen Dagen tidigare. Men ”Värsta pappan” är något helt annat. Den handlar om föräldraskapet, och en pappa som kanske inte hanterar det på bästa sätt.– Jag ville göra något lite annorlunda mot vad jag brukar göra. Den här mannen gör lite vad som faller honom in, helt idiotbefängda saker. Han utvecklades till en riktigt usel pappa, säger Anders Parsmo om sin skapelse.

LÄS MER: Metros serietecknare får fint pris

”Värsta pappan” har två barn, precis som Anders Parsmo själv. Men där slutar också likheterna. Även om många föräldrar säkert kan känna igen sig – mycket av inspirationen kommer från verkliga livet – så är den ensamstående pappans sätt att hantera olika situationer något som de flesta förhoppningsvis inte kan identfiera sig med.– Det handlar om vanliga vardagssituationer för en förälder, saker som dyker upp hela tiden. Du kanske ska göra mat, eller få barnen att släppa sin Ipad. Allt sådant finns med, men sedan har jag skruvat till det några gånger.

Nu hoppas Anders Parsmo att läsarna inte ska ta illa vid sig.– Jag tror att serien fungerar för de flesta, men det finns säkert de som kan förfäras över hur hemsk han är. Ibland undrar jag om någon kommer att höra av sig för att han är så hemsk, men man får försöka se honom som en antibild för en förälder.

pil
Veckan med serier i Metro

Måndagar: ”Livscoachen” – Marie TillmanTisdagar: ”Fadäsen” – Marja NybergOnsdagar:  ”Värsta pappan” – Anders ParsmoTorsdagar:  ”Tjejerna på höjden” – Frida MalmgrenFredagar: ”Lilla Berlin” – Ellen Ekman

Du kan även följa Metros serier på Instagram, @metroserieroch på Facebook, Metro Serier.

LÄS MER: Här är Metros nya serietecknare: ”Ska vara underhållande och roligt”

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro