ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är nästa Iphone 6-skandal – kameran hamnar snett

Aron Andersson · 2 Dec 2014
Uppdaterad 2 Dec 2014

Foto: Oridus / Macrumors


klar

Artikellänk är kopierad

Klagomålen på Iphone 6 fortsätter att hopa sig. Nu är det kameran på framsidan som krånglar för flera användare.

Selfiekameran på Iphone 6 riskerar att hamna snett. Det påstår nu flera Iphoneanvändare som upptäckt felet på sina egna mobiler.

Fenomenet har redan fått namnet ”crescentgate” från det engelska ordet för nymåne. Anledningen är att det går att se en gråfärgad halvmåne där kameran sitter, på grund av att den, eller framstycket, förflyttats i sidled.

Flera användare delar med sig av bilder på sina mobiler för att visa hur kameran hamnat snett. Enligt Business Insider handlar det om hundratals användare.

På nätforumet Reddit har en tråd skapats kring frågan med 190 kommentarer där de allra flesta skriver att de har samma problem själva. Samtidigt finns det knappt någon som säger att problemet påverkar bilderna de tagit.

En person som påstår sig jobba i en Applebutik skriver i tråden att de byter ut mobilen för kunder som har problemet vilket skulle kunna indikera att Apple har koll på problemet.

Även på Macrumors forum skrivs det om problemet.

Detta är inte första hårdvaruproblemet som uppdagats med Iphone 6. Tidigare i höst skrev Metro om ”hairgate” då användare menade att deras hår fastnade i springan mellan glaset på framsidan av mobilen och metallhöljet på baksidan.

Men mest omskriven är ändå ”bendgate”, då några användare påstod att Iphone 6 böjde sig i fickan. Det gav upphov till flera tester där Apples mobiler jämfördes med andra telefoner i olika böjtester för att se hur hållbar mobilen är.

►LÄS MER: Här är sanningen om #bendgate och böjda Iphone 6

►LÄS MER: Ditt hår kan fastna i Iphone 6 – #hairgate är här

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro