ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är nästa nya semla –  burgarsemlan

Tomas Lundin · 25 Jan 2015
Uppdaterad 25 Jan 2015

Foto: instagram.com/magnusjohanssonbagerikonditori/


Efter wrapsemlan och korv med brödsemlan – här kommer nästa snabbmatsinspirerade fastlagsbulle.

klar

Artikellänk är kopierad

Magnus Johanssons Bageri och Konditori i Hammarby Sjöstad i Stockholm har börjat med semmelburgare. Men lugn, det är ingen färs i sikte.

– Vi har lagt lite kakao i mandelmassan så den ser ut som själva köttet och och lite pärlsocker som ser ut som sesamfrön på brödet. Sen är bullen skuren mer som en hamburgare, säger Annie Hedman, konditor på Magnus Johanssons Bageri och Konditori. 

Den rikliga portionen mandelmassa och kakaosmaken är det som mest skiljer bullen från en vanlig semla smakmässigt, annars är det samma bröd och grädde som används till de traditionella semlorna. 

I år har det varit inflation i nya semmelsorter. Semmelwrappen blev veckans snackis och följdes snart av korv med bröd-semlan och raw food-semlan. Men kunderna verkar inte ha tröttnat på nyheter än, i alla fall inte på bageriet i Sjöstan.

– Det är mycket positiva reaktioner men vissa är lite skeptiska och vill veta var det är för något, säger Annie Hedman.Fler semmelnyheter:► Rawfoodsemlan► Korv med bröd-semlan► Semmelwrappen

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro