ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är Nightwish-Annette

Patrik Wirén · 23 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Anette Olzons dröm har gått i uppfyllelse. 

Anette Olzons dröm har gått i uppfyllelse.  Foto: Ville Akseli


Blir ny sångerska i finländska hårdrocksbandet

klar

Artikellänk är kopierad

Anette blir ny frontfigur i det miljonsäljande bandet.
Anette blir ny frontfigur i det miljonsäljande bandet.

STJÄRNSKOTT. Anette Blyckert från Helsingborg sjöng i ett Abba-coverband och drömde om de stora scenerna. Nu får hon sitt livs chans med miljonsäljande hårdrocksbandet Nightwish. Och sexårige sonen är rejält stolt över sin mamma.

– Han pratar om det hela tiden och undrade nyligen om han får kalla mig ”Nightwish-Anette”, säger sångerskan när Metro träffar henne i Stockholm.

Anette, som använder födelsenamnet Olzon som artistnamn (”det är lättare för folk att uttala”), är i huvudstaden tillsammans med kollegan Tuomas Holopainen för att prata om kommande släppet ”Dark passion play”. Hemlighetsmakeriet kring bandets nya sångerska har varit stort och under fyra långa månader tvingades Anette hålla den stora nyheten för sig själv.

– Jag och min familj kunde inte träffa våra närmaste vänner under hela tiden. Vi visste att de skulle märka direkt om vi ljög, och ville undvika eventuella frågor.

36-åringen hade inte ens hört gruppen förrän ett par månader innan hon, liksom 2 000 andra, sökte jobbet.

– Det måste ha varit ödet, säger hon och skrattar.

Anette, som bor i Helsingborg med sin man och deras son, medverkade i talangjakter redan som 13-åring. Men det är först nu när hon ersätter skönsjungande Tarja Turunen som hon möter den stora publiken.

– Jag försökte slå igenom när jag var yngre men gav upp och började arbeta med mer ”normala saker”. Men det saknades någonting, så jag bestämde mig för att söka olika jobb som sångerska medan jag studerade psykologi.

Hur reagerade folk i din omgivning när du berättade om Nightwish?

– Alla har varit stolta och glada för min skull. Jag har kämpat i många år för det här och de vet att det är min dröm.

Nightwish kommer till Sverige för tre konserter senare i år: Göteborg, Lisebergshallen 30/11, Stockholm, Arenan 4/12, Umeå, Skycom Arena 5/12.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrik Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro