ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är nio heta rykten om Iphone 7

Aron Andersson · 3 Sep 2016
Uppdaterad 7 Sep 2016

Foto: TT


Somliga hatar den. Andra älskar den. Men varje år är det den mest omskrivna mobiltelefonen. Här är allt vi vet om Iphone 7.

klar

Artikellänk är kopierad

Snart är det dags för nästa Iphone att börja säljas, och som vanligt finns det redan mycket information ute om den kommande mobilen. Inget är bekräftat av Apple, ändå är det sannolikt många rykten som stämmer. Vi reder ut de vanligaste frågorna.

► LÄS MER: Så försenad kan nästa Iphone bli

När släpps den?

Onsdagen den 7 september kommer Apple att visa nästa Iphone, inbjudningarna har nu gått ut till denna presentation. Uppgifter, som Metro skrivit om tidigare, pekar mot att mobilen sedan börjar säljas den 23 september. Svensk tillgänglighet har varierat från år till år, men ofta dröjer några veckor ytterligare före svensk release.

Vad kommer den att kosta?

Dagens modeller, Iphone 6 och Iphone 6s Plus kostar från 7 495 kronor respektive 8 595 kronor. När Apple tidigare uppdaterat Iphone har de följt sina tidigare prissättningar, så detta borde vara en rimlig indikation på nästa modells utgångspris.

Hur ser Iphone 7 ut?

En ny siffra i modellnamnet har tidigare inneburit en ny design. Men när Apple nu väntas avslöja Iphone 7 pekar alla rykten på att telefonen kommer att vara väldigt lik föregångaren. Det är samma övergripande design, samma rundade form, som förut, med några mindre justeringar. Antennen på baksidan har förflyttats något, kameran integreras på ett annat sätt och hörlursuttaget försvinner troligtvis.

Kommer den ens att heta Iphone 7?

Vissa har spekulerat i att Apple ska gå ifrån tidigare namngivningsmodell, med tanke på att designen inte uppdateras särskilt mycket. Men tekniksajten Macotakara, som hänvisar till ”pålitliga källor” hävdar bestämt att det absolut blir en Iphone 7 och Iphone 7 Plus som visas upp.

► LÄS MER: Källa: Nyheten till Iphone 7 som kommer att göra dig tokig

Vad händer med hörlursuttaget?

Den förändring som upprör flest Apple-fans är att mobilen ser ut att sakna hörlursuttag. För att göra mobilen tunnare och få plats med en extra högtalare tros Apple helt sonika designa bort detta uttag. Användare får i stället förlita sig på trådlösa hörlurar, eller en särskild adapter.

Hur många mobiler kommer Apple att visa upp?

Tidiga uppgifter skvallrade om tre nya Iphone-modeller: Iphone 7, Iphone 7 Plus och Iphone 7 Pro. Men sedan dess är de flesta bedömare överens om att det bara blir två modeller, precis som under de senaste två åren, och att Iphone 7 Plus får ärva de egenskaper som Iphone 7 Pro först troddes få.

Hur bra blir kameran?

Det ryktas om en större sensor, som skulle ge bättre bilder i sämre ljus. Dessutom är stora nyheten att Iphone 7 Plus får en sorts dubbelkamera, med två objektiv bredvid varandra, som tar bilder samtidigt. Dessa två bilder läggs sedan samman till en, vilket också ska förbättra bildkvaliteten.

Kommer batteriet att räcka till Pokémon Go?

Kommer någon ens att spela Pokémon Go längre? Men ja, kanske. Det är sannolikt att batteriet blir bättre och att processorn blir mer energieffektiv. Twittraren OnLeaks som brukar citeras flitigt i dessa sammanhang menar att batteriet dessutom får störra kapacitet.

Vad händer för konstigt med ”Meddelanden?”

Egentligen är det inte en kommande nyhet då nästa operativsystem för Iphone, IOS 10, redan har släppts i betaversion och till utvecklare. Därför har många redan kunnat testa uppdaterade Imessage, där Apple hämtat inspiration från Facebook Messenger och Snapchat, bland annat. Du kan skicka emoji i olika storlekar, ta bilder som du ritar på, och som försvinner efter en viss tid. Du kan skicka hemliga meddelanden i ”osynligt bläck”, skriver Gizmodo.

► LÄS MER: Metro testar: Här är första intrycket av Iphone SE

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro