ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är Nordkoreas hemliga spionvapen

Aron Andersson · 27 Nov 2012
Uppdaterad 28 Nov 2012
Här är Nordkoreas hemliga spionvapen Om du vrider tre gånger på pennan dyker en giftnål upp som kan förlama offret.

Här är Nordkoreas hemliga spionvapen Om du vrider tre gånger på pennan dyker en giftnål upp som kan förlama offret. Foto: CNN


En penna med dödlig giftspets. En ficklampa som skjuter kulor. Det låter som något ur James Bond. Men vapnen har beslagtagits av polis från en nordkoreansk lönnmördare.

klar

Artikellänk är kopierad

Här är Nordkoreas hemliga spionvapen 
  Den andra pennan avfyrar giftfyllda kulor som penetrerar huden.
Här är Nordkoreas hemliga spionvapen Den andra pennan avfyrar giftfyllda kulor som penetrerar huden.Foto: CNN
Här är Nordkoreas hemliga spionvapen 
  Ficklampan är ett vapen som säkerhetspolisen inte sett tidigare, den kan ladda och avfyra tre kulor.
Här är Nordkoreas hemliga spionvapen Ficklampan är ett vapen som säkerhetspolisen inte sett tidigare, den kan ladda och avfyra tre kulor.Foto: CNN

Polisen grep mannen i Sydkoreas huvudstad Seoul förra året. Men först nu avslöjar de vilka vapen han hade på sig. CNN rapporterar om tre olika vapen. Två pennor och en ficklampa.

Den första pennan ser ut som en vanlig bläckpenna men döljer en giftnål. Den andra skjuter små giftfyllda kulor som tar sig genom huden för att släppa ut giftet.

Flicklampan går att ladda med tre kulor som kan avfyras. Alla vapnen används av nordkoreanska lönnmördare, men enligt en anonym utredare som pratat med CNN är ficklampan en ny typ av vapen som inte setts till tidigare. – Jag har aldrig sett detta vapen. Om du tittar där fram finns det tre hål. Det fanns en kula i varje hål och här är avtryckaren. Detta är just nu laddat och farligt, två kulor finns kvar, säger han till CNN.

Utredarna avfyrade själva den tredje kulan för att testa vapnet. När mannen som bar vapnen greps av polis var han på väg för att mörda sitt offer, en aktivist vid namn Park Sang-hak. Han jobbar bland annat med flygblad som han skickar med ballong över gränsen till Nordkorea i en protest mot regimen.

Lönnmördaren tog kontakt med honom under täckmantel, där han påstod sig vara intresserad av att finansiera protesterna. Mannen har sedan dess dömts till fyra års fängelse.

► Se hela inslaget hos CNN

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro