ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är nya Apple watch – kostar 10 000 dollar

metro · 9 Mar 2015
Uppdaterad 9 Mar 2015
Lyxvarianten av Apple watch är gjord av guld.

Lyxvarianten av Apple watch är gjord av guld. Foto: TT/AP


Klockornas revolution är här. Flera modeller av smarta armbandsur finns redan på marknaden och nu ger sig Apple in i leken med nya Apple Watch. Lyxvarianten av klockan går loss för hela 10 000 dollar.

klar

Artikellänk är kopierad

Apples vd Tim Cook presenterade klockan i San Francisco.
Apples vd Tim Cook presenterade klockan i San Francisco.Foto: TT/AP

Joel Westerholm , nyhetsredaktör på tekniktidningarna M3 och Macworld , kallar Apple-lanseringen " smartklockornas eldprov ".

– Det är jätteviktigt för marknaden att Apple lyckas. Ingen av de andra tillverkarna har sålt särskilt bra, så förväntningarna är höga.

Måste vara tillskott

I höstas presenterade Apples vd Tim Cook klockans utseende och vissa funktioner, och sedan dess har den omgärdats av rykten. För Joel Westerholm är knäckfrågan vilken funktion den ska fylla.

– Produkter som Iphone och Ipad har naturliga användningsområden, men jag är själv inte övertygad om jag ska skaffa mig en Apple Watch.

Han menar att om klockan ska bli en hit måste den vara ett nyttigt tillskott eller en modeaccessoar, annars finns risken att den ses som en "leksak för Apple-nördar".

– Men den kommer att sälja ändå. Ryktena kring att Apple ska släppa en smart klocka har funnits länge, så många personer har väntat in den här lanseringen, säger han.

Mäter hjärtfrekvens

I en direktsänd presentation från Cupertino i Kalifornien poängterade Tim Cook att Apple vill att folk ska bli mer hälsosamma. Därför kan klockan mäta diverse aktiviteter och mäta hjärtfrekvens till exempel.

– Som en tränare på handleden, sade han.

Den mindre modellen av klockan kommer att kosta 549—1 049 dollar i USA och den större modellen 599—1 099 dollar. En begränsad upplaga i guld kostar 10 000 dollar.

Klockan kan förbeställas från den 10 april och börjar säljas i USA och vissa andra länder från den 24 april, dock inte i Sverige till att börja med.

Christoffer Urborn

– Produkter som Iphone och Ipad har naturliga användningsområden, men jag är själv inte övertygad om jag ska skaffa mig en Apple watch.

Joel Westerholm, nyhetsredaktör på tekniktidningarna M3 och Macworld, om Apples nya smarta klocka Apple watch.

TT

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro