ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är nya Ipad

Aron Andersson · 7 Mar 2012
Uppdaterad 8 Mar 2012

Nya Ipad får stöd för 4G och superskarp skärm. Men Apple bjöd på få överraskningar

klar

Artikellänk är kopierad

– Alla har undrat vem som kommer släppa en mer fantastisk produkt än Ipad 2. Ni kan sluta undra. Det är vi, sa Apples vd Tim Cook när det var dags att presentera nästa generation av företagets surfplatta som bara fick namnet "nya Ipad". 

De största nyheterna är stöd för 4G, vilket ger en teoretisk maxhastighet på 73 megabit per sekund, och den nya skärmen. Den har 3,1 miljoner pixlar, vilket är en miljon fler än i en hd-tv. Nya Ipad fick också en bättre kamera, samma som i Iphone 4S fast med 5 megapixel i stället för 8, och röststyrning.

Marknaden för surfplattor har exploderat sedan Ipad först lanserades. Nu finns det alternativ från flera stora mobil- och datortillverkare och konkurrensen är definitivt tuffare. Men Tim Cook menar att apparna till Ipad gör den till det bästa alternativet.

– Du kommer inte att hitta dessa otroliga appar på andra surfplattor, sa han under presentationen.

Den 23 mars kommer nya Ipad att börja säljas i Sverige. Priset börjar på ungefär 4 300 kronor precis som i dag. Apple visade också nästa Apple TV med stöd för 1080p. Den släpps den 16 mars.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro