ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är nya Playstation

TT-AFP-Reuters · 21 Feb 2013
Uppdaterad 21 Feb 2013
Här är nya Playstation Hankondtrollen till nästa generations spelkonsol, vars utseende ännu inte avslöjats.

Här är nya Playstation Hankondtrollen till nästa generations spelkonsol, vars utseende ännu inte avslöjats. Foto: Scanpix


Pekskärm, förbättrad interaktion och strömmade videospel. Här är nya Playstation.

klar

Artikellänk är kopierad

Sony har nu visat upp nästa generations spelkonsol, som ska ersätta sju år gamla Playstation 3. Eller, inte själva konsolen, men däremot en handkontroll och en titt på hur det kan se ut att spela på den fjärde generationens underhållningsmaskin. På Playstation 4, med pekskärm, kan användare spela spel som strömmats från "molnet".

Sony har också förbättrat interaktionen mellan spelarna. David Perry, chef för molnbaserade spelföretaget Gaikai som Sony köpte förra året, sade vid lanseringen i New York att målet är att skapa världens första spelinriktade sociala nätverkssajt.

Med den nya spelkonsolen tar Sony upp kampen om spelmarknaden med marknadsledande Microsofts Xbox, som väntas komma med en uppföljare senare i år, och Nintendos Wii. Konkurrensen växer också från smarta telefoner och surfplattor, som redan svarar för tio procent av marknaden.

Sony planerar att PS4 ska finnas till försäljning lagom till julhandeln 2013. Något pris nämndes inte.

klar

Artikellänk är kopierad

TT-AFP-Reuters
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro