ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är nya skryt-macarna

Aron Andersson · 23 Okt 2012
Uppdaterad 23 Okt 2012
Mac Mini

Mac Mini


klar

Artikellänk är kopierad

Imac
Imac
Macbook Pro med retinaskärm
Macbook Pro med retinaskärm
Nya macar
Nya macar

Det var inte bara Ipad som fick sig en uppdatering i dag. Apple passade även på att uppdatera en stor del av Mac-utbudet. Här är nyheterna:

Mer från Apples presentation:

›Lite siffror från Apple›Nya Ipad och Ipad mini›Ipad mini tävlar om bokslukarna

Macbook Pro 13 tum med retinaskärm

Först ut var Apples bäst säljande dator, nämligen 13-tums Macbook Pro som nu får retinaskärm (något 15-tummaren fick tidigare i år). Det innebär kanske framförallt att fotografer och filmare fick dregla lite. Den högupplösta skärmer passar nämligen utmärkt för bild- eller videoredigering. På 13-tumsskärmen är upplösningen 2560 x 1600 pixlar, vilket innebär totalt 4 096 000 pixlar. Den väger dessutom mindre än 1,7 kg och är bara 1,9 cm tjock. Billigaste versionen kostar 16 495 kronor.

Imac

Nya Imac kan inte beskrivas som något annat än JÄVLIGT tunn. Ute i kanten är den inte mer än 5 mm tjock, det är alltså tunnare än Ipad mini. Ganska imponerande med tanke på att hela datorn ryms i den där skärmen. Nu är den naturligtvis tjockare på andra ställen, men ÄNDÅ. Den kostar från 12 795 kronor och släpps även med nya Fusion Drive, en kombination av flashminne och vanlig hårddisk.

Mac mini

”Ni visste att det skulle bli något med mini i titeln” skämtade Phil Schiller när han visade nya Mac mini. Den har blivit betydligt snabbare och fått lite fräschare anslutningar som USB 3 och Thunderbolt.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro