ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är nya super-Solvalla

Anders Göransson · 28 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Stockholms stad


klar

Artikellänk är kopierad

KLICKA FÖR STÖRRE GRAFIK
KLICKA FÖR STÖRRE GRAFIK

En ny toppmodern travbana, en modern träningsanläggning för Brommapojkarna – och dessutom 3 500 nya bostäder. Så ser planerna på en helt ny stadsdel i Bromma ut.

Tre olika parter ligger bakom den nya, storslagna visionen som presenterades igår:

• Stockholms stad, som vill åt marken där Solvalla travbana ligger i dag för att bygga 3 500 nya bostäder, som byggs ihop med det redan påbörjade Annedalsområdet.

• Solvalla, som får mark nordväst om Bromma flygplats för att bygga en ny, exklusiv travanläggning under tak istället för den nuvarande ganska slitna nationalarenan vid Bällstaån. Bygget torde finansieras gott och väl genom att det nuvarande banområdet upplåts för bostäder.

• Brommapojkarna, den nyblivna allsvenska fotbollsklubben, som får en modern träningsanläggning och idrottsakademi intill den nya travbanan.

– Det här skapar enorma möjligheter, för oss och för de här bägge idrotterna. Många frågor kvarstår, men vi tror att konceptet går ihop, säger Madeleine Sjöstedt (fp), idrottsborgarråd i Stockholm.

Den mark som ska upplåtas för den nya travbanan lämpar sig inte för bostäder på grund av bullret från flygplatsen. Enligt Solvallas vd Stefan Lundborg kommer inte bullret att bekymra hästarna, eftersom den nya tävlingsovalen ska ha tak.– Den här arenan blir ett stort lyft för svensk travsport. Vi lockar tillbaka publiken till arenan, säger han.

Några beslut om projektet finns ännu inte, men utredningsarbetet kan nu inledas på allvar.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro