ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är nya Twitter Music

Aron Andersson · 18 Apr 2013
Uppdaterad 18 Apr 2013
Sortering

Sortering


klar

Artikellänk är kopierad

TwitterSpotify
TwitterSpotify
Twitter Music
Twitter Music

Nu är Twitters musiktjänst, Twitter Music, slutligen här. Det har twittrats och skvallrats om den i veckor, och sedan några dagar tillbaka har en sajt med orden ”coming soon” legat på nätet.

Men nu går det alltså att logga in på nya Twitter Music. Användaren får här olika musiktips beroende på vilka artister och personer hen följer på Twitter. Svenska Soundcloud ska ha varit med och utvecklat tjänsten, men när jag testar spelas de flesta låtar upp via förhandslyssning från Itunes.

Det går även att koppla sitt Spotify- eller Rdio-konto till Twitter Music för att få lyssna på fullständiga låtar. Men den funktionen fungerar inte för mig just för tillfället.

Twitter Music kommer även som mobilapp, men någon sådan finns inte i svenska App Store riktigt ännu. Tjänsten lanseras för allmänheten i USA i dag. Iphone får appen först, och senare kommer versioner till Android och Windows Phone.

I en meny i övre vänstra hörnet går det att sortera musiken utifrån hur det twittras om den. ”Emerging” visar dolda och kommande talanger som det pratas om. ”Popular” är den musik det twittras mest om för tillfället. ”Suggested” är rekommendationer som tar hänsyn till din egen musiksmak utifrån sådant du lyssnat på, twittrat om eller följer. ”#NowPlaying” visar de senaste låtar som personer du följer har twittrat om. Under ”Me” får du fram artister du följer.

I skrivande stund fungerar de olika menyvalen inte jättebra för min del, det är egentligen bara ”#NowPlaying” som har något innehåll. Förhoppningsvis kommer de här problemen att åtgärdas inom kort.

»Här finns Twitter Music

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro