ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är nya Windows för mobiltelefonerna

Jonas Ryberg · 6 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
HTC

HTC


klar

Artikellänk är kopierad

Sony Ericsson.
Sony Ericsson.
Samsung.
Samsung.

Kastad pekpenna, personligare telefoner och webbläsare med flash. Det ihop med en personlig internetkopia av telefonens innehåll är Microsofts viktigaste vapen när de lanserar Windows Phone.

Version 6.5 av Microsofts Windows Mobile blir Windows Phone. Med det hoppas företaget ta en bit av konsumentmarknaden för mobiltelefoner.– Hittills har vi mest haft framgångar på företagssidan, säger Peter Wissinger, som varit affärs­områdesansvarig för Windows Mobile i Sverige ända sedan första Microsofttelefonen lanserades under namnet Joey 2002.

För att locka konsumenterna har Microsoft sam­arbetat med kända designer som Vera Wang för att ta fram telefonens teman. Givetvis finns en programbutik efter samma modell som Apples, men med skillnaden att allt går att köpa på öppet köp.– Är du inte nöjd så får du pengarna tillbaka, säger Peter Wissinger.

Tillsammans med alla telefoner följer också en webbtjänst dit allt innehåll i telefonen kan synkroniseras.

Men viktigare är kanske att telefonerna nu faktiskt ska ha ett menysystem som är anpassat att styra direkt med fingrarna i stället för med en pekpenna. Dessutom kommer Microsoft att ställa krav på telefontillverkarna att de ska ha en speciell knapp för att ta användaren tillbaka till grundmenyn.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ryberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro