ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är nyårslöftena svenskarna kommer ha – och så klarar du dem

Johanna Cardell · 22 Dec 2015
Uppdaterad 22 Dec 2016

Foto: TT/privat.


Det är lätt att lova mycket när det nya året ska firas in. Men att hålla det är inte lika lätt. Alexander Rozental, legitimerad psykolog, ger sina bästa tips för hur man ska klara löftet.

klar

Artikellänk är kopierad

I fjol var det tolv procent som avgav ett nyårslöfte, enligt en undersökning av Yougov som gjorts på uppdrag av Metro. 34 procent av dem höll nyårslöftet helt och hållet medan 51 procent höll det delvist. Även i år är det 12 procent som säger sig ska ha ett nyårslöfte, enligt Yougov.

LÄS MER
19 procents chans att hålla nyårslöftet

De vanligaste nyårslöftena är att motionera mera, att gå ned i vikt och att spara mer pengar, visar undersökningen.

– Det finns studier som säger att nyårslöften fungerar ganska väl jämfört med personer som lovar sig en förändring men som inte uttrycker det i något nyårslöfte. Då brukar det funka bättre för dem som har uttryckt ett nyårslöfte vilket talar för att det finns en vits med att ha nyårslöften, säger Alexander Rozental.

– Ett vanligt problem däremot är att många inte funderar över vilka förändringar det innebär. Man ska inte komma på sitt nyårslöfte vid tolv-slaget utan fundera ut det innan så att man vet vad man vill åstadkomma och tänka på vad det innebär rent konkret. Då ökar chanserna att man ska kunna hålla det, fortsätter Alexander Rozental

LÄS MER
Hälsosammare liv vanligaste nyårslöftet
klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Cardell
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro