ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är nyheterna vi förväntar oss att Apple presenterar på WWDC17

Aron Andersson · 5 Jun 2017
Uppdaterad 6 Jun 2017

Foto: Foto: Insight media/IBL


Snart inleds Apples årliga utvecklarkonferens och Metro är på plats i San Jose för att rapportera om nyheterna. Men hur mycket vet vi egentligen i förväg? Här är hetaste ryktena om vad som kommer att visas upp.

klar

Artikellänk är kopierad

Klockan 19 på måndagskvällen, svensk tid, inleds WWDC (Worldwide developers conference) med att Apples vd Tim Cook håller en keynote-presentation. Vi är på plats och kommer att rapportera live från San Jose i hjärtat av Silicon Valley.

Här är vad vi tror att Apple kommer att presentera.

Mjukvara

IOS 11.

Det är snart hög tid att uppdatera operativsystemet till Iphone, och eftersom mobilen väntas få ny design i höst är det inte helt osannolikt att även IOS får en del stora nyheter. Senast IOS fick en rejäl ansiktslyftning var när IOS 7 presenterades, kanske kan vi förvänta oss något liknande i år.

Det ryktas om att Siri får en rejäl uppdatering, att det nu blir möjligt att gruppchatta i Facetime och att Apples egen musikapp får bättre stöd för video.

De nyheter som presenteras i IOS 11 kommer först bli tillgängliga för utvecklare, och sedan släppas till allmänheten i samband med att Iphone uppdateras efter sommaren. Därför tror många att några av nyheterna i IOS 11 kommer att hållas hemliga tills dess.

MacOS 10.13.

Om IOS får en ny design så kommer troligtvis MacOS få liknande förändringar. Även om det ryktats om att Apple kommer hoppa direkt till MacOS 11, för att matcha IOS 11, så finns det indikationer på att MacOS 10.13 är nästa version av operativsystemet.

WatchOS 4.

Även Apple Watch får nytt operativsystem och gissningsvis innehåll det nya urtavlor men andra eventuella uppdateringar har det kommit ut väldigt lite uppgifter om.

TvOS 11.

Det tog lång tid för Apple att uppdatera sin tv-plattform senast, och förhoppningsvis ökar företaget tempot här. Men även för denna produkt finns det rätt få uppgifter om vad vi har att vänta. Men sannolikt kommer eventuella förbättringar av Siri även att märkas på Apple TV.

Hårdvara

Macbook Pro.

Även om det bara var åtta månader sedan Apple uppdaterade Macbook Pro så ryktas det om att flaggskeppet bland företagets bärbara datorer kommer att uppdateras igen. Eftersom senaste uppdateringen var rätt omfattande, kommer dessa datorer troligtvis att behålla samma design som tidigare.

Macbook.

Även Macbook förväntas uppdateras med bättre hårdvara och snabbare processor.

Macbook Air.

Sedan Macbook blev Apples tunnaste och lättaste dator har Macbook Air fallit lite i glömska. Men eftersom den numera är budgetvalet bland Apples bärbara datorer förtjänar den lite kärlek. Senast 2015 uppdaterades den och den skulle behöva lite vassare prestanda.

Sirihögtalare.

Nu börjar det bli lite spännande, men också lite osäkert. Det ryktas ihärdigt om en Sirihögtalare, men det är inte alla som är överens om att den verkligen kommer att presenteras på WWDC. Men vad är då en Sirihögtalare?

Amazon och Google har redan släppt liknande produkter i Amazon Echo och Google Home. Den smarta röstassistenten Siri skulle få fysisk gestaltning, i form av en högtalare som du kan prata med, och som till exempel kan spela den musik, eller radiostation du ber om.

För att få den att sticka ut i mängden ryktas det om att Apple arbetar hårt med ljudkvaliteten och ett sorts virtuellt surroundljud.

Även om Tim Cook skulle presentera Sirihögtalaren redan nu, så kommer den sannolikt inte att börja säljas förrän i höst, men syftet med att visa den nu skulle vara att låta utvecklare ta fram appar för den.

Ipad Pro.

Det ryktas om att en Ipad Pro med 10,5-tums skärm är på gång. I övrigt skulle surfplattan vara ungefär lika stor som dagens 9,7-tums version, men med en större skärm som täcker en större del av framsidan.

Apples keynote startar klockan 19 i kväll. Lite före det inleder vi vår livebevakning av evenemanget.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro