ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är ön för alla kattälskare

Jesper Lindqvist · 4 Mar 2019
Uppdaterad 5 Mar 2019
På ön Lanai, som tillhör Hawaii, finns det ett kattreservat som är hem åt cirka 600 katter.

På ön Lanai, som tillhör Hawaii, finns det ett kattreservat som är hem åt cirka 600 katter. Foto: Shutterstock/Lanai Cat Sanctuary


Är du ett stort fan av katter samtidigt som du älskar att resa. Då kan det vara läge att spana in ön Lanai som tillhör Hawaii. Där finns nämligen något så ovanligt som ett enormt kattreservat.

klar

Artikellänk är kopierad

De flesta tänker nog framför allt på sol och bad när Hawaii kommer på tal. Men öriket har mer att erbjuda än man först kan tro.

För 15 år sedan insåg man på ön Lanai att man började få en överpopulation av vilda katter. Enligt CNN inleddes därför en process för att sterilisera de vilda katterna, och år 2006 bidrog ideella krafter till att Lanai Cat Sanctuary kunde öppnas.

Gifte sig bland katterna

Kattreservatet har nu fått stor uppmärksamhet, och de närmare 600 katterna får besök av cirka 10 000 turister varje år.

Och den som är rädd för diverse smittor och sjukdomar som de fyrfotade djuren eventuellt bär med sig kan vara lugn. Innan katterna tas in till reservatet säkerställer veterinärer att de är friska, samtidigt som de vaccineras.

Att ta hand om 600 katter är dock inte gratis, och reservatet överlever till stor del tack vare donationer från sina besökare. Att träffa och umgås med katterna är dock helt gratis, och enligt CNN valde 2016 två kattälskare att gifta sig inne på reservatet. Självklart var paret under ceremonin omringade av flera hundra katter, dagen till ära.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro