ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är orden som ger dig jobb

Peter Löwendahl-Nyrén · 16 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Är du strukturerad, självgående och stresstålig? Då ökar dina chanser att få jobb i dag.Det är de mest efterfrågade egenskaperna i jobbannonser, enligt en undersökning av jobb24.se och Saplo, som har undersökt 8 000 annonser. David Wernering, regionchef på StudentWork, använder de här orden i de annonser företaget skriver.

Hur ska man som arbetssökande tänka när man läser de här orden i en jobbannons?– I första hand ska man söka inom sig själv och se om man har de här egenskaperna, och har man det så kommer det att komma fram i ansökan. Man ska inte tro att man behöver göra sig till, utan man ska vara den man är och så passar man antingen för jobbet eller inte, säger David Wernering.Nina Jansdotter, beteendevetare och karriärcoach, tycker att det är bra att ord som positiv och glad, på femte och elfte plats, ligger högt upp. Och precis som topp 3-listan, innehåller topp 20-listan bara individuella egenskaper.– Det är ingenting om team och sådant utan handlar mycket om individualistiska egenskaper. Du ska snabbt förstå vad jobbet handlar om och kunna leverera resultat. I bistra tider finns det inte riktigt utrymme för att hålla någon i handen, du ska snabbt kunna prestera, säger Nina Jansdotter.

”Så man får bra arbetsmiljö”

Anne Kärras, 33, är strukturerad, stresstålig och självgående. Det måste man vara i hennes jobb.– Absolut, oavsett vilken tjänst man har så är det tre viktiga egenskaper, säger hon.Hon är konsult på StudentWork, och jobbar som orderkoordinator hos ett kundföretag sedan tre veckor. Strukturerad är hon även i privatlivet, och att vara självgående är viktigt när man är ny på sitt jobb.– För att få lite ordning på de här basic grejerna så man kan sköta det själv så fort som möjligt.David Wernering, regionchef på StudentWork, säger att de använder de här orden i annonserna för att det är ett framgångsrecept.– Arbetsgivarna har insett att det är så här man får en bra arbetsmiljö och kompetent personal.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl-Nyrén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro