ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är plåstret som hjälper dig bli gravid

Kristoffer Rengfors · 11 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Symbolerna på vänstersidan talar om kvinnans status. Uppifrån med börjar på droppen : Mensen börjar, genomfört sex, mår illa, sömnen störd. Blixten symboliserar smärtor i samband med ägglosning.

Symbolerna på vänstersidan talar om kvinnans status. Uppifrån med börjar på droppen : Mensen börjar, genomfört sex, mår illa, sömnen störd. Blixten symboliserar smärtor i samband med ägglosning. Foto: Duo Fertility


klar

Artikellänk är kopierad

Plåstret ska fästas under armen nära bh-bandet.
Plåstret ska fästas under armen nära bh-bandet.

Här är plåstret som mäter alla förändningar i din temperatur. Och säger till när det är dags om du vill bli gravid.Brittiska forskare från universitetet i Cambridge har har utvecklat en ny metod kallad Duo Fertility. Med hjälp av ett elektroniskt plåster som fästs i kvinnans armhåla och en speciell avläsare ska systemet berätta när det är dags att försöka bli gravid. Meningen är att pricka in den tidsperiod från att kvinnan får ägglossning till det att mensen kommer. Då höjs nämligen hennes kroppstemperatur med ungefär 0,5 - 1 grad. Duo Fertility ska bäras under längre tidsperioder och lär sig då kvinnans cykler. Eftersom systemet gör så många temperaturmätningar anser forskarna att det är mycket pålitligt.

Priset för hela kalaset ligger på drygt 6 000 kronor. Än så länge pågår bara tester av systemet och intresserade kan anmäla sig på företagets hemsida.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro